Belangrijke adressen

Geschilleninstantie Kwaliteit Alternatieve Behandelwijzen (KAB)

Voor klachten over aangesloten acupuncturisten van de NVA kunt u, na bemiddeling door de Klachtenfunctionaris van de NVA, in contact gebracht worden met de Geschilleninstantie Kwaliteit Alternatieve Behandelwijzen (KAB). Sinds 01-01-2017 is het niet meer mogelijk rechtstreeks een klacht bij de KAB in te dienen.
i: www.kab-klachten.nl

Zorgbelang Nederland

Informatie over andere klachtmogelijkheden, patiëntenrechten en –organisaties en allerlei adressen kunt u opvragen bij de Zorgbelang Nederland.
t: 0900 2437070
i: www.zorgbelang-nederland.nl

Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF)

Informatie voor patiënt/consument en zorgverlener.
t: 030 2970303
e: npcf@npcf.nl
i: www.npcf.nl

Infolijn voor Alternatieve Geneeswijzen

Voor informatie over alternatieve artsen en therapeuten en hun beroepsorganisaties kunt u contact opnemen met het secretariaat van de
Telefonische Informatiedienst (Infolijn) voor Alternatieve Geneeswijzen:
t: 088 242 42 40
e: info@infolijn-ag.nl
i: www.infolijn-ag.nl

Blog

 • Shareable_cover_longen

  Mediacampagne Lucht & Longen

  Het Longfonds brengt via De Telegraaf-bijlage Mijn Lichaam een special met deze titel, Lucht & Longen. De NVA sponsort de uitgave met een halve pagina over wat acupunctuur kan betekenen bij longproblemen.

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Long_7_-_being_different

  Gebroken reeks

  ofwel Long 7- Lie Que

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • Eindexamen

  Eindexamenstress

  Wilt u weten wat u kunt doen met acupressuur? Of hoe heilzaam voeding kan zijn? In deze serie geeft Sandra Mars tips uit de Traditionele Chinese
  Geneeskunde waarmee u alledaagse kleine klachten kunt verlichten.

  Lees meer
 • Chse5nhwwaaxxdi

  De overgang

  De overgang (menopauze) is de fase waarin een vrouw afscheid neemt van haar vruchtbare jaren. Haar rol in het leven verandert. Het is een natuurlijk proces. Door veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen lichamelijke ...

  Lees meer

Blog