Jan Paul van Wingerden

Jan Paul is fysiotherapeut en
gepromoveerd op de toepassing
van functionele anatomie in de
revalidatie van pijnklachten.
Het begrijpelijk overdragen van
inzicht in lichamelijk functioneren
is één van zijn passies.
Het boekje: 'Rugpijn en andere onbegrepen klachten'
is daar een van de resultaten van. www.spineandjoint.nl
De relatie tussen rug-, bekkenklachten en seksuele problemen. Het venijn zit in de buik!
Rug-bekkenklachten kunnen grote invloed hebben op het seksuele leven. En het verband dat wordt gezien is dat rugpijn het bewegen tijdens het vrijen beperkt en de lust onderdrukt. De invloed van rugklachten kan echter veel ingrijpender en directer een rol spelen bij seksuele problemen. Denk aan bekkenbodempijn, problemen bij penetratie (vaginisme), impotentie en verminderd libido. In deze presentatie wordt aan de hand van een functioneel anatomische benadering inzichtelijk gemaakt hoe rugklachten kunnen samen hangen met een diversiteit aan seksuele klachten en overigens ook andere vaak onverklaarde klachten.

Blog

 • Adobestock_62406830

  Cosmetische acupunctuur

  Cosmetische acupunctuur, meer dan alleen de buitenkant.

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Ma_25_-hemelse_spil_voor_web

  Hemelse spil

  ofwel Ma 25 - Tian Shu

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • Rijstepap

  Rijstepap 2.0.

  Gezond en voldoende ontbijten is belangrijk. Maar wist je dat het in de winter óók belangrijk is dat je ontbijt niet al te koud is?

  Lees meer
 • Sport_en_blessures-folder_web

  Sport en blessures

  Sporten is gezond voor lichaam en geest. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar als we te veel of te zwaar trainen, kan het onze gezondheid schaden.

  Lees meer

Blog