Seksualiteit zo oud als de mensheid

Seksualiteit bespreekbaar maken

Ook al lijkt seksualiteit in de huidige maatschappij open en bloot bespreekbaar, als het persoonlijk wordt blijkt er toch vaak een drempel te bestaan om te vertellen waar je wat seks betreft mee zit. Dat geldt ook voor de patiënt in de spreekkamer bij de acupuncturist. Dat is jammer en wel om twee redenen.

Vrouwen en mannen

Dat vrouwen anders in elkaar zitten dan mannen is een bekend gegeven. Dat heeft ook zijn weerslag op seksualiteit. Hier bespreken wij in het kort een aantal verschillen in seksueel functioneren tussen vrouwen en mannen.


Seks gerelateerde klachten en acupunctuur

Voor mannen én vrouwen zijn er legio 'normale' klachten, maar ook specifieke vrouwen- en mannenklachten, die effect kunnen hebben op het seksueel functioneren en de zin in seks. Voor welke klachten kunt u terecht bij de acupuncturist?

Zin in seks komt niet altijd vanzelf

Acupressuur, opwekkende thee en voeding, eenvoudig klaar te maken om uw seksuele beleving positief te beïnvloeden. Lees wat twee bekende kruiden kunnen doen. Afrodisiaca (lustopwekkende middelen) blijken stoffen te bevatten die op diverse manieren invloed op het libido hebben.


Blog

 • Adobestock_62406830

  Cosmetische acupunctuur

  Cosmetische acupunctuur, meer dan alleen de buitenkant.

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Ma_25_-hemelse_spil_voor_web

  Hemelse spil

  ofwel Ma 25 - Tian Shu

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • Rijstepap

  Rijstepap 2.0.

  Gezond en voldoende ontbijten is belangrijk. Maar wist je dat het in de winter óók belangrijk is dat je ontbijt niet al te koud is?

  Lees meer
 • Sport_en_blessures-folder_web

  Sport en blessures

  Sporten is gezond voor lichaam en geest. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar als we te veel of te zwaar trainen, kan het onze gezondheid schaden.

  Lees meer

Blog