TCG voor alledag

Mijn naam is Sandra Mars en ik werk al twintig jaar fulltime als acupuncturiste. Ik heb gestudeerd aan de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum en de Europese Universiteit voor Traditionele Chinese Geneeskunde in Utrecht. Ik heb mij verdiept in allerlei vormen van acupunctuur om zoveel mogelijk klachten te kunnen verlichten. Wat voorbeelden: laseracupunctuur, electro-acupunctuur, Yamamoto-acupunctuur voor neurologische klachten, zwangerschapsacupunctuur, kinderacupunctuur en psycho-acupunctuur. Psycho-acupunctuur is de acupunctuurvorm waarmee ik de fysieke klachten kan verlichten die mensen ondervinden tijdens hun behandeling bij een psycholoog. Daarnaast werk ik veel met laseracupunctuur om pijndemping te geven, bijvoorbeeld bij artrosepijnen. Door de verschillende vormen die ik toepas, heb ik nooit een saaie dag in de praktijk: routinewerk bestaat niet in mijn vak! Ook de patiënten zorgen voor veel afwisseling; mijn jongste patiënt is een week oud en mijn oudste patiënt is negentig jaar. Dit zorgt ervoor dat ik elke dag geniet van mijn werk.

Naast het behandelen van mensen schrijf ik graag artikelen over acupunctuur en aanverwante onderwerpen, voor tijdschriften en voor het vakblad van de NVA. 

Ook heb ik diverse zelfhulpboeken geschreven, om acupunctuur meer bekendheid te geven onder het grote publiek en om mensen te leren welke alledaagse klachten je zelf met acupressuur kunt verlichten. 

Zoals dit boekje, geschreven voor zowel leken als acupuncturisten. Het deelt kinderen, volwassenen en ouderen in volgens de leer van de Vijf Elementen.

Doordat ze als een soort Tineke Schouten-typetjes zijn beschreven, is het voor de leek makkelijk zichzelf te herkennen. Voor collega’s is er bij elk hoofdstuk een extra gedeelte met vakjargon opgenomen. Het boekje bevat voor iedereen tips uit de TCG om de gezondheid te verbeteren. De aangeboden informatie kan ook goed worden gebruikt om de acupunctuurbehandeling te ondersteunen. Het boekje bevat handige massagekaartjes en kost, inclusief verzending, € 32,-.

Kortom, acupunctuurbehandelingen geven en mensen helpen met het integreren van de Traditionele Chinese Geneeskunde in hun leven is en blijft mijn passie!

Sandra Mars www.marsacupunctuur.nl

Hier gaat u terug naar TCG voor alledag


Blog

 • Lubach

  Het publiek lijkt genoeg te krijgen van de eendimensionale kritiek op alternatieve geneeswijzen.

  'Stuitend ongenuanceerd', 'nieuwe spreekbuis van de Vereniging tegen de Kwakzalverij'
  Bovenstaand wat commentaren die wij aantroffen op de Facebook-pagina van het tv-programma Zondag met Lubach, naar aanleiding van de uitzending van gisteravond

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Milt_4_-_grandfather

  Grootvader en kleinkind

  ofwel Milt 4- Gong Sun

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • Rijstepap

  Rijstepap 2.0.

  Gezond en voldoende ontbijten is belangrijk. Maar wist je dat het in de winter óók belangrijk is dat je ontbijt niet al te koud is?

  Lees meer
 • Sport_en_blessures-folder_web

  Sport en blessures

  Sporten is gezond voor lichaam en geest. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar als we te veel of te zwaar trainen, kan het onze gezondheid schaden.

  Lees meer

Blog