TCG voor alledag

Mijn naam is Sandra Mars en ik werk al twintig jaar fulltime als acupuncturiste. Ik heb gestudeerd aan de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum en de Europese Universiteit voor Traditionele Chinese Geneeskunde in Utrecht. Ik heb mij verdiept in allerlei vormen van acupunctuur om zoveel mogelijk klachten te kunnen verlichten. Wat voorbeelden: laseracupunctuur, electro-acupunctuur, Yamamoto-acupunctuur voor neurologische klachten, zwangerschapsacupunctuur, kinderacupunctuur en psycho-acupunctuur. Psycho-acupunctuur is de acupunctuurvorm waarmee ik de fysieke klachten kan verlichten die mensen ondervinden tijdens hun behandeling bij een psycholoog. Daarnaast werk ik veel met laseracupunctuur om pijndemping te geven, bijvoorbeeld bij artrosepijnen. Door de verschillende vormen die ik toepas, heb ik nooit een saaie dag in de praktijk: routinewerk bestaat niet in mijn vak! Ook de patiënten zorgen voor veel afwisseling; mijn jongste patiënt is een week oud en mijn oudste patiënt is negentig jaar. Dit zorgt ervoor dat ik elke dag geniet van mijn werk.

Naast het behandelen van mensen schrijf ik graag artikelen over acupunctuur en aanverwante onderwerpen, voor tijdschriften en voor het vakblad van de NVA. 

Ook heb ik diverse zelfhulpboeken geschreven, om acupunctuur meer bekendheid te geven onder het grote publiek en om mensen te leren welke alledaagse klachten je zelf met acupressuur kunt verlichten. 

Zoals dit boekje, geschreven voor zowel leken als acupuncturisten. Het deelt kinderen, volwassenen en ouderen in volgens de leer van de Vijf Elementen.

Doordat ze als een soort Tineke Schouten-typetjes zijn beschreven, is het voor de leek makkelijk zichzelf te herkennen. Voor collega’s is er bij elk hoofdstuk een extra gedeelte met vakjargon opgenomen. Het boekje bevat voor iedereen tips uit de TCG om de gezondheid te verbeteren. De aangeboden informatie kan ook goed worden gebruikt om de acupunctuurbehandeling te ondersteunen. Het boekje bevat handige massagekaartjes en kost, inclusief verzending, € 32,-.

Kortom, acupunctuurbehandelingen geven en mensen helpen met het integreren van de Traditionele Chinese Geneeskunde in hun leven is en blijft mijn passie!

Sandra Mars www.marsacupunctuur.nl

Hier gaat u terug naar TCG voor alledag


Blog

 • Adobestock_62406830

  Ook in Amerika acupunctuurpatiënt dik tevreden

  Recent Amerikaans onderzoek onder 89.000 (!) acupunctuurpatiënten laat zien dat zij bovengemiddeld tevreden zijn over zowel de behandeling als de acupuncturist. Net als in Nederland, zo blijkt.

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Long_7_-_being_different

  Gebroken reeks

  ofwel Long 7- Lie Que

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • Blog_detox

  Vasten volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde

  Moderne detox-kuren zijn vooral gericht op ontgiften.Heel belangrijk natuurlijk. Maar het opbouwen van energie is net zo belangrijk!

  Lees meer
 • Chse5nhwwaaxxdi

  De overgang

  De overgang (menopauze) is de fase waarin een vrouw afscheid neemt van haar vruchtbare jaren. Haar rol in het leven verandert. Het is een natuurlijk proces. Door veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen lichamelijke ...

  Lees meer

Blog