Verruiming toelating NVA

In 2018 vindt een verruiming van de toelatingsvoorwaarden van de NVA plaats. Een uitgewerkt plan daarvoor is op 7 april 2018 gepresenteerd aan de Ledenvergadering en goedgekeurd! Zeer binnenkort zal meer informatie beschikbaar komen. Het idee is dat we niet alleen het lidmaatschap van de NVA voor meer acupuncturisten bereikbaar maken, maar tevens, met elkaar en met de opleidingen, acupunctuur in Nederland voor nu en de toekomst naar een hoger plan tillen.

MBK minimaal 40 ECTS

Acupuncturisten met een MBK-diploma van minimaal 40 ECTS kunnen onder voorwaarden lid van de NVA worden. Afhankelijk van uw werkervaring als acupuncturist of hulpverlener volgt u een zekere hoeveelheid bijscholing op het vlak van medische kennis en beroepsondersteunende vakken. Bent u net afgestudeerd als acupuncturist? Ook daarin voorziet het plan. De bijscholing kan u helpen om beter beslagen ten ijs te komen bij het starten van een praktijk. Bovendien heeft u direct een goede beroepsvereniging achter u, met veel informatie en collega's met verstand van zaken.

Bijscholing

De bijscholing dient in de eerste registratieperiode van drie jaar gevolgd te worden bij één van de erkende acupunctuuropleidingen. Daarmee kunt u meteen een gedeelte van uw verplichte nascholing als NVA-lid invullen. Over het bijscholingsprogramma zijn al afspraken gemaakt tussen de NVA en een aantal opleidingen. Wij zijn enthousiast over de inhoud ervan!

Visitatie

Aan het begin van de toelatingsprocedure is tevens sprake van een praktijkvisitatie, onder meer door middel van een vragenlijst. Wij voorzien u van alle informatie om te weten waaraan u moet voldoen. Uiteraard vragen wij uw diploma's, VOG en beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Bent u lid van een andere beroepsvereniging, dan bedraagt de NVA-contributie tot 1 januari van het volgend jaar € 50.

Interesse?

Binnenkort komt hier een formulier dat u kunt invullen, waarna het balletje gaat rollen. Tot die tijd nodigen wij u van harte uit om een mail sturen en uw interesse te melden. Lees ook de informatie onder 'Lid worden'.


Blog

 • Adobestock_62406830

  Cosmetische acupunctuur

  Cosmetische acupunctuur, meer dan alleen de buitenkant.

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Ren_mai_4-_poort_van_de_bron

  Poort van De Bron

  ofwel Ren Mai 4 - Guan Yuan

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • Hooikoorts

  Hatsjoe! Allergisch in het voorjaar

  Wilt u weten wat u kunt doen met acupressuur? Of hoe heilzaam voeding kan zijn? In deze serie geeft Sandra Mars tips uit de Traditionele Chinese
  Geneeskunde waarmee u alledaagse kleine klachten kunt verlichten.

  Lees meer
 • Sport_en_blessures-folder_web

  Sport en blessures

  Sporten is gezond voor lichaam en geest. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar als we te veel of te zwaar trainen, kan het onze gezondheid schaden.

  Lees meer

Blog