Voor welke klachten kunt u terecht bij de acupuncturist

Voor mannen én vrouwen zijn er legio 'normale' klachten die hun weerslag kunnen hebben op het seksueel functioneren en de zin in seks.

Denk aan alle soorten pijn, zowel van spieren en botten als van de ingewanden (inclusief de beruchte 'nee-schat-nu-niet-ik-heb'-hoofdpijn, maar dan echt), stress en overbelasting, slaapstoornissen, nervositeit en depressiviteit, een kinderwens (seks omdat het van de thermometer moet), verdriet of andere emoties van nu of uit het verleden, duizeligheid, huidproblemen, schildklieraandoeningen, KNO-klachten vanuit allergie of gebrek aan weerstand, vermoeidheid, verslavingen.

Specifieke vrouwenklachten

Menstruatieproblemen in alle gradaties, premenstruele klachten met stemmingswisselingen en gespannen borsten, vaginale problemen, libidoverlies in verschillende levensfases, de menopauze met opvliegers, overmatig bloedverlies, slaapproblemen en urineweginfecties,
Begeleiding IUI/IVF/ICS-traject, zwangerschapsklachten.

Specifieke mannenklachten

Impotentie, libidoverlies, (hinderlijk) verhoogde geslachtsdrift, verminderde vruchtbaarheid, vroegtijdige of nachtelijke zaadlozingen, prostaatklachten.

Terug naar Seksualiteit, zo oud als de mensheid

Blog

 • Adobestock_62406830

  Cosmetische acupunctuur

  Cosmetische acupunctuur, meer dan alleen de buitenkant.

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Ren_mai_4-_poort_van_de_bron

  Poort van De Bron

  ofwel Ren Mai 4 - Guan Yuan

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • Hoofdpijn_blog

  Weekendhoofdpijn

  Wilt u weten wat u kunt doen met acupressuur? Of hoe heilzaam voeding kan zijn? In deze serie geeft Sandra Mars tips uit de Traditionele Chinese
  Geneeskunde waarmee u alledaagse kleine klachten kunt verlichten.

  Lees meer
 • Sport_en_blessures-folder_web

  Sport en blessures

  Sporten is gezond voor lichaam en geest. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar als we te veel of te zwaar trainen, kan het onze gezondheid schaden.

  Lees meer

Blog