Voorwaarden buitenlandse documenten

Personen met buitenlandse diploma's inzake de westers medische vooropleiding dienen deze diploma's te laten waarmerken in het land waar het diploma is behaald en te laten waarderen/vergelijken door het IcDW.

Alle kopieën van buitenlandse diploma's moeten zijn gewaarmerkt in het land waar het diploma is behaald. Het originele diploma en een geldig legitimatiebewijs moeten worden overlegd op het NVA-secretariaat.
Ook moeten van alle gewaarmerkte diploma's en/of certificaten beëdigde vertalingen in het Nederlands of Engels worden bijgesloten.

Voor meer informatie over de diplomawaardering en/of onderwijsvergelijking kunt u contact opnemen met het IcDW: www.idw.nl Het IcDW is het Informatiecentrum DiplomaWaardering.

De diplomawaardering van de westers medische opleiding betreft uitsluitend een diplomavergelijking, voldoende voor aanvraag van het NVA-lidmaatschap. Wilt u ook het betreffende westers medische – en in Nederland gereglementeerde – beroep in Nederland uitoefenen, dan kunt u hiervoor een aanvraag indienen bij het CIBG: www.bigregister.nl Voor meer informatie kunt u ook terecht bij het Ministerie van VWS: www.minvws.nl

Als uw nationaliteit van buiten de Europese Unie is, dient u een kopie van de verblijfsvergunning bij het aanmeldingsformulier te voegen.

Blog

 • Adobestock_62406830

  Ook in Amerika acupunctuurpatiënt dik tevreden

  Recent Amerikaans onderzoek onder 89.000 (!) acupunctuurpatiënten laat zien dat zij bovengemiddeld tevreden zijn over zowel de behandeling als de acupuncturist. Net als in Nederland, zo blijkt.

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Long_7_-_being_different

  Gebroken reeks

  ofwel Long 7- Lie Que

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • 2014-04-11_zomertijd

  Zomertijd ….

  Wilt u weten wat u kunt doen met acupressuur? Of hoe heilzaam voeding kan zijn? In deze serie geeft Sandra Mars tips uit de Traditionele Chinese
  Geneeskunde waarmee u alledaagse kleine klachten kunt verlichten.

  Lees meer
 • Chse5nhwwaaxxdi

  De overgang

  De overgang (menopauze) is de fase waarin een vrouw afscheid neemt van haar vruchtbare jaren. Haar rol in het leven verandert. Het is een natuurlijk proces. Door veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen lichamelijke ...

  Lees meer

Blog