Voorwaarden buitenlandse documenten

Personen met buitenlandse diploma's inzake de westers medische vooropleiding dienen deze diploma's te laten waarmerken in het land waar het diploma is behaald en te laten waarderen/vergelijken door het IcDW.

Alle kopieën van buitenlandse diploma's moeten zijn gewaarmerkt in het land waar het diploma is behaald. Het originele diploma en een geldig legitimatiebewijs moeten worden overlegd op het NVA-secretariaat.
Ook moeten van alle gewaarmerkte diploma's en/of certificaten beëdigde vertalingen in het Nederlands of Engels worden bijgesloten.

Voor meer informatie over de diplomawaardering en/of onderwijsvergelijking kunt u contact opnemen met het IcDW: www.idw.nl Het IcDW is het Informatiecentrum DiplomaWaardering.

De diplomawaardering van de westers medische opleiding betreft uitsluitend een diplomavergelijking, voldoende voor aanvraag van het NVA-lidmaatschap. Wilt u ook het betreffende westers medische – en in Nederland gereglementeerde – beroep in Nederland uitoefenen, dan kunt u hiervoor een aanvraag indienen bij het CIBG: www.bigregister.nl Voor meer informatie kunt u ook terecht bij het Ministerie van VWS: www.minvws.nl

Als uw nationaliteit van buiten de Europese Unie is, dient u een kopie van de verblijfsvergunning bij het aanmeldingsformulier te voegen.

Blog

 • Lubach

  Het publiek lijkt genoeg te krijgen van de eendimensionale kritiek op alternatieve geneeswijzen.

  'Stuitend ongenuanceerd', 'nieuwe spreekbuis van de Vereniging tegen de Kwakzalverij'
  Bovenstaand wat commentaren die wij aantroffen op de Facebook-pagina van het tv-programma Zondag met Lubach, naar aanleiding van de uitzending van gisteravond

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Milt_4_-_grandfather

  Grootvader en kleinkind

  ofwel Milt 4- Gong Sun

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • Rijstepap

  Rijstepap 2.0.

  Gezond en voldoende ontbijten is belangrijk. Maar wist je dat het in de winter óók belangrijk is dat je ontbijt niet al te koud is?

  Lees meer
 • Sport_en_blessures-folder_web

  Sport en blessures

  Sporten is gezond voor lichaam en geest. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar als we te veel of te zwaar trainen, kan het onze gezondheid schaden.

  Lees meer

Blog