Acupuncturisten weer aan het werk!

Heeft u ons horen juichen tijdens de persconferentie van 6 mei? Premier Mark Rutte noemde met name acupuncturisten in de reeks contactberoepen, die maandag 11 mei weer aan het werk mogen. Wat een opluchting!

De doventolk vertaalde
'acupuncturisten' zo!

Brandbrief

Juist gisteren stuurde de NVA een brandbrief aan het ministerie van VWS en het RIVM om het nut van acupunctuurbehandelingen en de nood van onze patiënten onder de aandacht te brengen. En we vroegen duidelijkheid over het gebruik van mondmaskers. Met de brief stuurden we mee het (concept) 'Protocol opschaling Acupunctuurzorg, veilig en verantwoord werken in de acupunctuurpraktijk ten tijde van COVID-19'. Daar willen we graag goedkeuring voor hebben.

Uw acupuncturist heeft dit concept-protocol ontvangen om zich voor te bereiden op het heropenen van de praktijk. Om dat veilig te doen zijn maatregelen en afspraken nodig. Zoveel mogelijk 1,5 meter afstand houden, handen wassen of ontsmetten, thuis naar het toilet gaan enzovoort. Het is even wennen.

Samen verantwoordelijk

Voordat u naar de praktijk mag komen zal uw acupuncturist moeten controleren of u of iemand in uw omgeving COVID-19 heeft of heeft gehad. Het is belangrijk dat u uw acupuncturist telefonisch informeert als u verkouden bent of verhoging heeft. Uw acupuncturist is samen met u verantwoordelijk om te zorgen dat COVID-19
geen kans krijgt zich te verspreiden in of vanuit zijn praktijk. Alleen dan kan acupunctuurzorg blijvend tot uw beschikking staan. En daar gaan we voor!