Acupuncturisten Zonder Grenzen bieden hulp

bronvermelding foto: AWB

De oorlog in Oekraïne en de enorme vluchtelingenstroom die daardoor op gang gekomen is houden ons dagelijks bezig. Heel veel mensen steken de handen uit de mouwen om te helpen, met kleding, medicijnen, geld, vervoer, onderdak. Ook acupuncturisten komen in actie, elders in Europa en in Nederland. Acupunctuur wordt ingezet bij pijn, stress, trauma, slapeloosheid, verdriet, om wat ontspanning te brengen. Onderaan leest u wat er in ons land op stapel staat!

Acupuncturists Without Borders, Medicine of Peace
De internationale organisatie 'Acupuncturists Without Borders, Medicine of Peace' (AWB), opgericht in de USA, is al jaren actief op plekken in de wereld waar gezondheidszorg zeer beperkt of bijna onmogelijk is, door oorlog, armoede, natuurrampen of gewoon slechte bereikbaarheid. AWB runt echter ook projecten voor militairen, veteranen, verslaafden en acteert na traumatiserende gebeurtenissen, zoals schietpartijen en aanslagen. AWB traint ook zorgverleners, zoals verloskundigen en werkt samen met internationale hulporganisaties.

AWB voor Oekraïne, in Europa, in Nederland
AWB mobiliseert op dit moment acupuncturisten in de gebieden, waar met name vrouwen en kinderen uit Oekraïne terechtkomen, in Polen en langs de grens met Roemenië, maar ook verder Europa in. Met vrij eenvoudige technieken kunnen acupuncturisten verlichting brengen bij pijn, stress, trauma, slaapproblemen etc.

Deze weken kunnen honderden acupuncturisten in Europa deelnemen aan gratis webinars over acupunctuurtechnieken die hun nut bewezen hebben, o.a. in eerdere en lopende projecten van AWB. De belangstelling is enorm!

Acupuncturisten Zonder Grenzen NL gaan ervoor
Nederlandse acupuncturisten die verbonden zijn aan AWB, hebben de NVA en andere beroepsorganisaties onderstaand persbericht gestuurd. Ze zoeken samenwerking met collega's voor locaties, mankracht, acupunctuurmateriaal etc. Via het ledenportaal is de oproep onder onze acupuncturisten verspreid.