Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Acupuncturisten Zonder Grenzen helpen

Acupuncturisten Zonder Grenzen helpen

Foto: AWB

Na een druk en leerzaam 2022 zal de Nederlandse tak van Acupuncturists Without Borders komend jaar doorgaan met hulp bieden in Velzen, Petten, Hoorn en Haarlem (Oekraïne), Amsterdam (Oekraïne, Bosnië) en sinds kort in Purmerend in een groot opvangcentrum voor vluchtelingen uit Ter Apel (Syrië, Oekraïne, Afghanistan, Eritrea, Rusland o.a.). Binnenkort mag AWB waarschijnlijk aan het werk op de boten waar een grote gemeenschap is ondergebracht.
NVA-acupuncturisten zetten zich belangeloos en met hart en ziel in voor AWB.

Vluchtelingen, organisatoren en beveiligers 'in de naaldjes'
Niet alleen vluchtelingen, maar ook organisatoren en beveiligers kunnen zich kosteloos laten behandelen door de vrijwilligers acupuncturisten. Het werk op opvanglocaties en asielcentra brengt nu eenmaal de nodige stress met zich mee. De acupuncturisten, die belangeloos voor AWB werken, zijn speciaal getraind om met een eenvoudig behandelprotocol te werken op ontspanning en het verwerken van emotionele belasting. Daarnaast brengen ze natuurlijk hun vakkennis mee, waarmee ze acute of chronische problematiek met hun naaldjes kunnen verlichten.

AWB zoekt helpende handen
Vrijwilligers heb je nooit genoeg en dat geldt ook voor AWB. Ben je acupuncturist (ingeschreven bij een Nederlandse beroepsorganisatie) of acupunctuurstudent, meld je dan aan. Voordat je aan de slag gaat krijg je een training in het behandelprotocol. Studenten worden ingezet ter ondersteuning van de zelfstandig werkende acupuncturisten. Ook niet-acupuncturisten zijn welkom voor het bieden van allerhande ondersteuning. Op de website van AWB.nl vind je alle informatie. Mailen kan aan awbnederland@gmail.com