Alertheid in verband met coronavirus

28/02/2020 geplaatst in Actualiteit

Het bestuur van de NVA maakt zich, ongetwijfeld net als de rest van Nederland, zorgen om het coronavirus. Het is zinloos om mee te gaan in paniek, maar uiteraard is het goed om alert te zijn en te doen wat mogelijk is om verspreiding tegen te gaan.

Uw NVA-acupuncturist is geïnformeerd over betrouwbare informatiebronnen over het coronavirus, zoals het RIVM en het Nederlandse Huisartsen Genootschap. Daar zijn bijna dagelijks updates te vinden, naast de maatregelen die men kan nemen om zo veilig mogelijk het dagelijks leven door te laten gaan.

Neem uw voorzorgsmaatregelen
Ook als patiënt van een acupuncturist houdt u natuurlijk het hoofd koel. Het RIVM heeft een pagina Vragen & antwoorden nieuw coronavirus ter informatie.
De belangrijkste maatregelen die het RIVM noemt zijn:

  • was uw handen regelmatig (minimaal 20 seconden, in alle hoekjes en gaatjes)
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze na gebruik weg in een afsluitbare afvalemmer

Bij twijfel: neem contact op
Indien u luchtwegklachten heeft (denk aan hoesten en kortademigheid), is het verstandig telefonisch contact met uw acupuncturist op te nemen. Dat geldt zeker in geval van koorts. Doe dat het liefst 24 uur voor uw afspraak. Bij twijfel: gewoon even bellen!

Punten van belang bij een behandeling
Hieronder vindt u waar u op moet letten als u een afspraak heeft met uw acupuncturist. Soms kan een behandeling beter even uitgesteld worden.