Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Nieuwsbrief

Kom alles te weten over Acupunctuur en Traditionele Chinese Geneeskunde. Ontvang 1 a 2 keer per maand de laatste artikelen per email.

* Door op "Verzenden" te klikken meld je je aan voor de nieuwsbrief van de NVA en ga je akkoord met het privacy statement.
Anita

Anita

Hoe zorg jij voor jezelf?
Door mijn behoeftes te voelen en deze in te vullen; ik doe regelmatig even een klein dutje in de middag, zeker als er een zonnetje schijnt. Ik pak een matje, ga liggen, laat me verwarmen door een lente- of herfstzonnetje en ben dan snel midden op de dag in dromenland. Mijn emmer met energie is dan weer tot aan de rand gevuld.

Hoe helpt dat jouw cliënt?
Ik zeg vaak tegen jonge moeders dat als het kind ligt te slapen en het huis een puinhoop is je de keus hebt: of je kiest voor de buitenwereld en ruimt je huis op of je kiest voor jezelf en pakt een dekentje en doet ook een dutje. Alle energieën die niet van jou zijn, dat is ruis. Laat het voorbij glijden en maak contact, verbinding met jezelf. Met andere woorden: Land in jezelf! Dan is de keuze snel gemaakt.

Wat is je mooiste ervaring met een cliënt?
Dat mensen mij lief en tegelijkertijd direct vinden. Ik zeg regelmatig: je mag pas terug komen als je je ‘huiswerk’ hebt gedaan. Ik hecht veel waarde aan zelfredzaamheid. Volgens mijn man is dat niet erg commercieel maar ik kan niet anders.....komt waarschijnlijk door mijn achtergrond als Mensendieck therapeut.

Waarover verwonder jij je nog steeds in je vak?
Ik heb redelijk vaak mensen met een acuut probleem. Ik sta dan ook vaak voor mensen klaar, ook in het weekend en ‘s avonds. Dat het eerste wat mensen zeggen als ik de deur open doe: "God, wat ben ik blij jou te zien! ". .....en dan mag ik het nog waarmaken....

Anita van der Schaaf - acupuncturist 
Meer weten over de praktijk van Anita?