- Week van de Acupunctuur
- Acupressuur
- Pijn verminderen
- Conditie opbouwen en behouden
- TCG, ter ondersteuning bij kanker en versterking van het immuunsysteem
- Voeding
- Opkikkers voor je immuunsysteem
- Leefstijl
- Weerstand opbouwen en behouden
- Misselijkheid bestrijden
- Animatie over Acupunctuur
- Voeding volgens de Vijf Elementen
- Kosmisch Licht
- Kijk ook eens bij
- Actualiteit
- In de media
- TCG voor alledag
- Acupunctuur en klachten
Courgettesoep met (of zonder) zalm
Geplaatst in: Week van de Acupunctuur 01-11-2019
Dag 2 - dinsdag 5 november
Lever
Element: Hout - Kleur: Groen - Seizoen: Lente - Smaak: Zuur
Door de groene kleur, de peterselie en de crème fraîche hoort deze courgettesoep bij het element Hout. Als Hout uit balans is, kun je veel stress ervaren. Gezond eten is belangrijk maar het is niet de bedoeling dat dat ook weer stress oplevert. Voel je dus vrij om voor de verse groenten in dit gerecht een kant-en-klaar groentepakket uit de supermarkt te gebruiken. Dat scheelt veel tijd.
Ingrediënten voor 6 personen:
- 5 courgettes, in stukken (aarde)
- 2 stronken bleekselderij, in stukken (aarde)
- 4 bouillonblokjes (water)
- 2 uien, gesnipperd (metaal)
- 50 gr. roomboter (aarde)
- 2 tenen knoflook, geperst (metaal)
- 1 blikje mais (aarde)
- 1 tl. tijm (vuur)
- ½ tl. chilipoeder (metaal)
- 2 tl. kurkuma-poeder (vuur)
- 2 tl. paprikapoeder (vuur)
- 300 gr. gerookte zalm, in stukjes (water)
- 125 ml crème fraîche (hout)
- 1 handje peterselie, gesnipperd (hout)
Bereiding:
Maak een bouillon van 2 liter water en de 4 bouillonblokjes. Laat de mais uitlekken. Bak de uien kort in de roomboter in een grote pan. Roerbak vervolgens de knoflook, de bleekselderij en de courgette 5 minuten mee met de uien. Voeg de kruiden en de bouillon toe en roer goed door. Laat het geheel 7 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg dan de mais toe en breng alles opnieuw aan de kook. Laat het nog een paar minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep. Verdeel de soep over de borden en garneer deze met stukjes zalm, crème fraîche en de peterselie. Voor een vegetarische versie kun je groentebouillonblokjes gebruiken en de zalm weglaten of vervangen door vegetarische spekblokjes.