Het gonst….

17/04/2020 geplaatst in Actualiteit

En niet alleen in de tuin, waar de bijen, de hommels en een enkele wesp de lentebloemen afstruinen op zoek naar voedsel. Nee, het gonst in Platgelegd Zorgverleners Land. We gaan weer open, we mogen weer werken, dát gonst. Sommige sectoren lijken al goedgekeurde protocollen te hebben om in de 1,5 meter-afstand-maatschappij te mogen werken. Maar of dat zo is, is ernstig de vraag. Het lijkt er op dat vooral de media vooruit racen. Voorlopig zijn de restricties van de overheid nog steeds van kracht. 

Vooruit werken

Ook de NVA werkt vooruit om zodra dat weer kan en mag, de praktijken groen licht te geven om met aangepaste hygiënemaatregelen patiënten te behandelen. Onze acupuncturisten kunnen niet wachten. En iedereen die nu moet leven met pijn, met bijwerkingen van chemotherapie, met hooikoorts of menstruatieklachten, ziet ook reikhalzend uit naar de behandelbank, de naaldjes, cupping en moxa. En niet te vergeten de broodnodige menselijke interactie.

Contact!

De NVA volgt de berichtgeving van overheid en RIVM op de voet. Met hen zeggen we: hou vol! En bel gerust met uw acupuncturist voor morele steun, acupressuur-instructies, Chinese kruiden enzovoort. Hij of zij is er voor u, ook nu, nog steeds. En straks weer voor de volle 100 procent. Hou contact!

Het gaat voorbij

Tot die tijd, geniet zoveel mogelijk van de bijen, de hommels en zelfs van die enkele wesp, van de vogels en de natuur, die haar optimistische weg gaat, corona of geen corona. Een van de pijlers van de Traditionele Chinese Geneeskunde is de Vijf Elementen of Vijf Fasen Leer. Na het waterelement, de winter, komt altijd weer het houtelement, het voorjaar. Na het diepe zwart komt het frisse groen, na de kou in je botten de wondere warmte op je huid. Adem de lente in, hou vol, blijf gezond! Het gaat voorbij.