Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Nova - Acupuncturist

Nova - Acupuncturist

Hoe zorg jij voor jezelf?
Omdat ik voelde dat ik niet lekker in mijn vel zat ben ik naar een collega acupuncturist gegaan. Ons gesprek kwam uit op het ervaren van mijn identiteit; ik kon niet echt mezelf zijn en probeerde daardoor te voldoen aan verwachtingen van de buitenwereld, met name van mijn ouders. Toen ik vertelde over mijn oudere zus, die heel jong overleden is en dat ik dezelfde naam gekregen had, viel het kwartje. We besloten de naam Chantal terug te geven aan haar, waarna ik zelf de naam Nova aannam. Toen had ik pas echt het gevoel dat ik mezelf kon zijn en beter kon kijken naar wat ik wil en wie ik ben. Nu zorg ik veel beter voor mezelf, omdat ik luister naar wat IK wil en probeer in alles wat ik doe zo dichtbij mogelijk bij mezelf te blijven. Geen keuzes maken naar aanleiding van wat (ik dacht dat) de buitenwereld van je vraagt, of wat gewenst is. Lekker je eigen ding doen!

Hoe helpt dat jouw cliënt?
Na deze openbaring ben ik mijn eigen acupunctuurpraktijk begonnen en ging ik op zoek naar een naam voor mijn (eigen) praktijk (aan huis). Ik kwam uit op Nova Acupunctuur. Wanneer ik cliënten behandel met psycho-emotionele problematiek deel ik soms heel open mijn eigen verhaal en wat acupunctuur hierin voor mij betekend heeft. Veel cliënten waarderen die eerlijkheid en leren zo ook beter de therapeut kennen die hen behandelt. Dit versterkt onze vertrouwensband, merk ik. Wanneer ze ervoor kiezen naar Nova Acupunctuur te komen, komen ze uiteindelijk ook voor mij en probeer ik ze te ondersteunen in het vergroten van hun zelfgenezend vermogen.

Wat is je mooiste ervaring met een cliënt?
Omdat ik zelf een (top-)sport verleden heb en voorheen van geen opgeven wist, ben ik bijna in een burn-out beland. Ik deed alles op wilskracht. Toen ik met een oud Olympisch cliënt in gesprek raakte over haar klachten en ik mijn verhaal met haar deelde, ging er een lampje bij haar branden. Ze dacht bij een burn-out altijd aan overwerkt en heel moe zijn. Zij sliep slecht, had nachtmerries en had geregeld paniekaanvallen. Ze heeft na een tijdje en een aantal behandelingen verder voor zichzelf gekozen. En is gestopt met sporten op dat hoge niveau. Ze zei dat ze het eigenlijk helemaal niet meer voor zichzelf deed, maar omdat dit zo gegroeid was en ze niet anders/beter wist. Iedereen in haar omgeving kende haar als die topatleet en zij had het gevoel aan die verwachting te moeten blijven voldoen. Dit inzicht heeft haar zoveel meer rust gegeven. Ze slaapt weer goed, heeft geen paniekaanvallen meer en heeft voor een andere carrière gekozen.

Waarover verwonder jij je nog steeds in je vak?
Het effect van je emotionele welzijn, je gevoelsleven, op je fysieke welzijn. Hoe meer jij je natuurlijke zelf kunt zijn, hoe lekkerder je in je vel zit en des te minder fysieke kwaaltjes je hebt. Acupunctuur kan je helpen om beter te voelen wie je bent, wat je wilt en je ondersteunen om de beste versie van jezelf te worden.

Nova van Hemert -Acupuncturist
Meer weten over de praktijk van Nova?