Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Nieuwsbrief

Kom alles te weten over Acupunctuur en Traditionele Chinese Geneeskunde. Ontvang 1 a 2 keer per maand de laatste artikelen per email.

* Door op "Verzenden" te klikken meld je je aan voor de nieuwsbrief van de NVA en ga je akkoord met het privacy statement.
Paul - Acupuncturist

Paul - Acupuncturist

Hoe zorg jij voor jezelf?
Ik zorg voor regelmaat in eten, drinken, sporten en als het kan op tijd naar bed. Ik probeer in harmonie te leven met mijn omgeving op allerlei terrein: duurzaam, ook in gebruik van materiaal, voedsel, relaties, werk. Veel tijd besteed ik voor gezin en familie. En ook op tijd ruimte en tijd maken voor vrienden en kennissen: variatie is belangrijk.

Hoe helpt dat jouw cliënt?
Dat ik uitgerust in de praktijk aankom en alle aandacht heb voor de klachten van de cliënt, zodat ik die cliënt beter kan helpen.

Wat is je mooiste ervaring met een cliënt?
Moeder en oma kwamen met een baby van 6 weken, al 6 weken snotverkouden en benauwd, moest aan de antibiotica. Eén behandeling en alles was over. De moeder kwam nog terug voor een tweede behandeling maar het was niet meer nodig. Oma was er tijdens de eerste behandeling bij en bezocht me vorige week voor zichzelf. Ze kwam er nog op terug. Haar kleinzoon had nooit meer klachten gehad. Wel vertelde ze dat ik had laten merken dat ze als oma niet zoveel moest regelen en bepalen voor het jonge gezin. Zij gaf steeds de antwoorden op alle vragen, die ik vervolgens nog eens aan de moeder zelf stelde :-).  Misschien was die bewustwording nog veel belangrijker dan de behandeling zelf, wie zal het zeggen.

Waarover verwonder jij je nog steeds in je vak?
Over hoe alles met elkaar samenhangt en dat je steeds moet blijven zoeken naar onderliggende oorzaken om de klacht of het probleem waar de patiënt mee komt goed op te lossen. Het energetische verhaal dus achter de behandeling met acupunctuur. Verder verwonder ik me over alles wat leeft, groeit en bloeit.

Paul van Delft 
Een van de vijf winnaars
van een fotoshoot

Meer weten over de praktijk
van Paul?