Praktijksluiting voorlopig t/m 9 februari

13/01/2021 update geplaatst in Actualiteit

De lockdown is verlengd tot en met 9 februari. Dat maakte premier Rutte bekend tijdens de persconferentie van 12 januari jl. De NVA spant zich nog steeds in om het beroep acupuncturist in de Uitzonderingslijst contactberoepen te krijgen, zodat onze acupuncturisten u weer kunnen behandelen.

Medisch noodzakelijke behandelingen zijn wel toegestaan. Hoewel geen van u uw acupunctuurbehandeling wilt missen (u heeft er tenslotte niet voor niets voor gekozen), dient er gekeken te worden of uw situatie echt geen uitstel van behandeling verdraagt. Overlegt u daarom telefonisch met uw acupuncturist.

14/12/2020 update geplaatst in Actualiteit

Wat een teleurstelling. Vanavond kondigde premier Rutte een zware lockdown af voor ons land. Ook onze praktijken moeten sluiten, ondanks alle maatregelen die uw acupuncturist treft om veilig te kunnen werken. De NVA gaat er, samen met collega beroepsgroepen, alles aan doen om te zorgen dat onze praktijken weer open mogen. Voor uw welzijn!

30/04/2020 update geplaatst in Actualiteit

Vandaag werd ons bekend dat acupuncturisten, osteopaten, chiropractoren etc. toch niet mogen behandelen in uitzonderlijke gevallen, ook niet op medische indicatie en onder strikte voorwaarden. BIG-geregistreerde paramedici mogen dat wel, maar het geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering, dus bijvoorbeeld fysiotherapie. Dus ook acupuncturisten met een BIG-registratie als fysiotherapeut of arts mogen geen acupunctuur toepassen. Kan de zorg worden verleend met inachtneming van de 1,5 meter afstand, dan is er geen belemmering. Een andere optie zijn online consulten op afspraak.

28/04/2020/ update geplaatst in Actualiteit

De maatregelen zijn van overheidswege verlengd tot en met dinsdag 19 mei. Wij hopen dat contactberoepen binnen de zorg eerder groen licht krijgen. Daar dringen we bij de minister en het RIVM op aan. In uitzonderlijke gevallen mag een acupuncturist op medische indicatie onder strikte voorwaarden behandelen. 

01/04/2020/ update geplaatst in Actualiteit

De maatregelen zijn van overheidswege verlengd tot en met dinsdag 28 april. 

30-03-2020  update geplaatst in Actualiteit

Naar nu blijkt mogen acupuncturisten in het geheel niet meer behandelen, ook niet op verwijzing of indicatie van een arts. Alleen BIG-geregistreerde (para)medici mogen onder voorwaarden hun werk nog uitvoeren. Alternatieve zorgverleners moeten hun werk staken tot en met 6 april (op 31-03-2020 verlengd t/m 28 april), tenzij zij de zorg op afstand of met minimaal 1,5 meter afstand tot de cliënt kunnen leveren.

23-03-2020  21.30 uur geplaatst in Actualiteit

Vanavond om 19.00 uur werden tijdens een persconferentie nieuwe, strengere maatregelen afgekondigd in de coronacrisis door premier Rutte en de ministers Grapperhaus, De Jonge en Van Rijn.

Acupuncturisten vallen net als fysiotherapeuten onder contactberoepen. Voor deze beroepsgroep is de maatregel afgekondigd: consulten alleen nog via beeldbellen, gewone behandelingen alleen op indicatie van een arts. Dit geldt voorlopig tot en met 6 april.

Het bestuur van de NVA heeft haar leden geadviseerd deze maatregel van de overheid op te volgen en de praktijk per direct te sluiten. Dat is voor u als patiënt niet prettig, maar met elkaar moeten we er alles aan doen de uitbraak van het coronavirus te beteugelen.

Wellicht kan uw acupuncturist u per mail of per telefoon ondersteunen met adviezen of u kruiden voorschrijven. Belt u uw acupuncturist ook gerust als u zelf met een vraag zit of wat steun behoeft. Soms is even praten net wat u nodig heeft om weer verder te kunnen. Zo pakt u na de crisis samen de draad makkelijk weer op. Na elke winter wordt het weer lente. Zorg goed voor uzelf, blijf thuis. Samen komen we hier doorheen.