Praktijksluiting voorlopig t/m 28 april

01/04/2020/ update geplaatst in Actualiteit

De maatregelen zijn van overheidswege verlengd tot en met dinsdag 28 april. 

30-03-2020  update geplaatst in Actualiteit

Naar nu blijkt mogen acupuncturisten in het geheel niet meer behandelen, ook niet op verwijzing of indicatie van een arts. Alleen BIG-geregistreerde (para)medici mogen onder voorwaarden hun werk nog uitvoeren. Alternatieve zorgverleners moeten hun werk staken tot en met 6 april (op 31-03-2020 verlengd t/m 28 april), tenzij zij de zorg op afstand of met minimaal 1,5 meter afstand tot de cliënt kunnen leveren.

23-03-2020  21.30 uur geplaatst in Actualiteit

Vanavond om 19.00 uur werden tijdens een persconferentie nieuwe, strengere maatregelen afgekondigd in de coronacrisis door premier Rutte en de ministers Grapperhaus, De Jonge en Van Rijn.

Acupuncturisten vallen net als fysiotherapeuten onder contactberoepen. Voor deze beroepsgroep is de maatregel afgekondigd: consulten alleen nog via beeldbellen, gewone behandelingen alleen op indicatie van een arts. Dit geldt voorlopig tot en met 6 april.

Het bestuur van de NVA heeft haar leden geadviseerd deze maatregel van de overheid op te volgen en de praktijk per direct te sluiten. Dat is voor u als patiënt niet prettig, maar met elkaar moeten we er alles aan doen de uitbraak van het coronavirus te beteugelen.

Wellicht kan uw acupuncturist u per mail of per telefoon ondersteunen met adviezen of u kruiden voorschrijven. Belt u uw acupuncturist ook gerust als u zelf met een vraag zit of wat steun behoeft. Soms is even praten net wat u nodig heeft om weer verder te kunnen. Zo pakt u na de crisis samen de draad makkelijk weer op. Na elke winter wordt het weer lente. Zorg goed voor uzelf, blijf thuis. Samen komen we hier doorheen.