Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Nieuwsbrief

Kom alles te weten over Acupunctuur en Traditionele Chinese Geneeskunde. Ontvang 1 a 2 keer per maand de laatste artikelen per email.

* Door op "Verzenden" te klikken meld je je aan voor de nieuwsbrief van de NVA en ga je akkoord met het privacy statement.
Simone

Simone

Hoe zorg jij voor jezelf?
In het vroegere China werden acupuncturisten betaald om mensen gezond te houden. Bij ziekte kregen deze therapeuten niet betaald. Deze kijk op het belang van preventie spreekt mij heel erg aan. Ik heb dit zelf toegepast toen ik begon aan mijn studie acupunctuur. Elke 6 weken ging ik naar een bevriend acupuncturist om mijn stress-gerelateerde klachten in een vroeg stadium op te lossen. Ik deed deze pittige studie namelijk naast m’n werk en de zorg voor m’n gezin met jonge kinderen. In het verleden had ik aan den lijve ondervonden wat stressklachten allemaal in je lijf kunnen aanrichten, en dat wilde ik koste wat kost dit keer voorkomen. En dat is me ook gelukt. Ik heb niet alleen met vlag en wimpel m’n acupunctuur diploma gehaald, ook zijn mijn hoofd en mijn lijf al die 4 jaar gezond gebleven.

Hoe helpt dat jouw cliënt?
Wat ik hier ook van geleerd heb is: Het is goed om om hulp te vragen als je in een lastige situatie zit. Deze helpende hand steek ik ook uit naar de vrouwen die bij mij in de praktijk komen: Kom maar, je hoeft het niet alleen te doen. Samen gaan we werken aan jouw herstel en ervoor zorgen dat jouw klachten weggaan en weg blijven. Je hoeft niet te wachten met naar mijn praktijk komen tot je klachten zo groot zijn geworden dat ze je hele dag overschaduwen. Je kunt ook al in een vroeger stadium komen, waardoor ik ervoor kan zorgen dat je klachten niet groter kunnen worden en je er sneller vanaf bent.

Wat is je mooiste ervaring met een cliënt?
Een cliënt zat in een extreem stressvolle situatie op haar werk, waarin ze continu ad hoc brandjes zat te blussen. Haar hoofd maakte overuren en liep compleet over. Na de eerste behandeling zei ze: “Wat heb je met m’n voeten gedaan? Ik voel m’n voeten. Ik sta!”. Ze kreeg sinds lange tijd weer eens contact met haar lijf. Gaandeweg de behandelingen kon ze steeds meer voelen wat haar lijf nodig had. En door hiernaar te luisteren kon ze keuzes te maken die echt bij haar pasten. Ze gaf zichzelf weer ruimte om adem te halen in haar leven. Een prachtig proces om van dichtbij mee te mogen maken.

Waarover verwonder jij je nog steeds in je vak?
Ik verwonder mij er nog steeds over hoe zulke kleine en dunne naaldjes toch zulke grote processen als bij Tineke in gang kunnen zetten.

Simone Thewissen - Acupuncturist
Meer weten over de praktijk van Simone?