- Week van de Acupunctuur
- Acupressuur
- Pijn verminderen
- Conditie opbouwen en behouden
- TCG, ter ondersteuning bij kanker en versterking van het immuunsysteem
- Voeding
- Opkikkers voor je immuunsysteem
- Leefstijl
- Weerstand opbouwen en behouden
- Misselijkheid bestrijden
- Animatie over Acupunctuur
- Voeding volgens de Vijf Elementen
- Kosmisch Licht
- Kijk ook eens bij
- Actualiteit
- In de media
- TCG voor alledag
- Acupunctuur en klachten
Stoofpotje à la Tante Marie
Geplaatst in: Week van de Acupunctuur 01-11-2019
Dag 3 - woensdag 6 november
Hart
Element: Vuur - Kleur: Rood - Seizoen: Zomer - Smaak: Bitter
Dit gerecht is heerlijk met stokbrood en een frisse salade, ideaal voor een zwoele zomeravond buiten. Als je het de avond ervoor klaarmaakt zijn de kruiden er nog beter in getrokken. De kruiden, de saus en de kleur rood vertegenwoordigen het element Vuur.
Ingrediënten voor vier personen:
- 500 gr. fricandeau aan één stuk, van kalfsvlees (aarde) of varkensvlees (metaal), bij voorkeur biologisch.
- 4 ontvelde tomaten, in stukken (hout)
- 1 à 2 teentjes knoflook, geperst (metaal)
- ½ blik ananas, stukjes (hout)
- 1½ ui, in ringen (metaal)
- 4 el. tomatenketchup (hout, vuur, aarde, metaal, water)
- 1 dessertlepel lepel Worcestershire-saus (hout, vuur, aarde, metaal, water)
- 3 el. ketjap manis (hout, vuur, aarde, metaal, water)
- 1½ tl. maïzena (aarde)
- 2 bolletjes gember, in flinterdunne plakjes (metaal)
- 1 mespuntje tijm (vuur)
- 1 tl. paprikapoeder (vuur)
- ½ mespuntje cayennepeper (metaal)
- 2½ el. olie (aarde)
- 60 gr. boter (aarde)
- zout (water)
Bereiding:
Smeer het vlees in met de olie. Laat de boter heet worden in een pan en braad het vlees rondom bruin. Voeg vervolgens de tomaten, de knoflook en een snufje zout toe. Doe het deksel halfgesloten op de pan en laat het geheel 35 min op een halfhoog vuur zachtjes braden. Bereid ondertussen de saus; meng de ui, gemberplakjes, tomatenketchup, Worcestershire-saus, tijm, paprikapoeder en cayennepeper in een kom. Maak van de maizena en de ketjap een glad sausje en roer dat goed door het mengsel. Laat het geheel afgedekt in de kom staan.
Voeg dit mengsel na 35 minuten toe aan het vlees in de pan. Voeg ook wat water toe. Laat het vlees 30 tot 45 minuten afgesloten sudderen. Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht is en roer het om. Indien nodig wat water bijvoegen. Snijd het vlees in dunne plakken als het gaar is en verdeel het over de borden. Giet wat saus over het vlees en garneer het geheel met de ananas. Lekker met rijst (metaal) of met aardappelpuree (aarde). Om het af te maken, serveer je er een groene salade bij.