Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Yanky - Acupuncturist

Yanky - Acupuncturist

Hoe zorg jij voor jezelf?
Voor mij is dit een belangrijke punt voor mij, want als je niet voor jezelf kan zorgen, kan je ook niet voor de ander zorgen. Hoe ik mezelf verzorg zie je in mijn dagelijkse bezigheden. Ik begin mijn dag met Zhineng Qigong oefeningen om zowel lichamelijk als geestelijk te voeden en te reinigen met Qi, je levensenergie.

Daarnaast is voeding heel belangrijk en hiermee je eetpatroon. Last but not least de rustmomenten. En om eerlijk te zijn is ruimte maken voor mezelf het moeilijkste. Hier heb ik hulp nodig van mijn echtgenoot, kinderen, vrienden en collega's. Ze houden mij af en toe een spiegel voor! Nu vraagt u zich af: en de acupunctuur dan, gebruik je dat ook? Ja zeker. Ik gebruik dit ook om die optimale balans in mijn lichaam en geest te bereiken en/of het ongemak dat ik af en toe ondervind op te heffen. Tenslotte realiseer ik me dat zorgen voor mezelf ofwel in balans blijven en mijn immuunsysteem optimaal houden een blijvende leerproces is gezien we in een veranderende wereld leven. En dat is goed want dan begrijp je ook je cliënten beter!

Hoe helpt dat jouw cliënt?
Mijn cliënten komen uit verschillende situaties met verschillende klachten maar wat wel hetzelfde is, is dat men vaak te laat is om ‘goed’ voor zichzelf te zorgen. De gedachte om voor de ander te zorgen overheerst het leven zodanig dat de cliënt vergeet voor zichzelf te zorgen. Dit is voor mij altijd een mooie gelegenheid om erover te praten, een spiegel te zijn voor mijn cliënten. Een spiegel is goed maar je moet ook kunnen laten zien wat het effect is als je goed voor jezelf kan zorgen. Hier is het moment dat ik hen vertel wat ik hiervoor doe en hoe. En ook geef ik behalve een acupunctuur behandeling advies en oefeningen die bij hun leven passen, om de balans te bereiken en te optimaliseren.

Wat is je mooiste ervaring met een cliënt?
Een van de mooiste ervaringen is dat een cliënt zo verbaasd was omdat de pijn in de rug zoveel verminderd is dat zij weer kon gewoon bewegen en kon lopen.

Waarover verwonder jij je nog steeds in je vak?
Ik ben nog steeds blij verrast als een cliënt zegt dat bv. de pijn verdwijnt als sneeuw voor de zon. Of als de behandeling doet wat die moet doen zoals weer kunnen slapen. Dat is toch fantastisch!

Yanky Ong - Acupuncturist
Meer weten over de praktijk van Yanky?