Zomerblog deel 1

05/07/2019 geplaatst in Actualiteit

Ik ga op reis en neem mee … de TCG 
De vakantiestemming zit er al goed in bij velen. Overal om je heen zie je mensen voorbereidingen treffen. Koffers worden gepakt, op de valreep wordt een nieuw paspoort gehaald en de vakantie-app van de zorgverzekeraar wordt snel nog even gedownload. Super handig! Tijdens je vakantie kun je direct vragen stellen over je gezondheid aan een expert.

Handige tips voor reis- en vakantiekwalen
Wat ook handig is, is om dit artikel mee te nemen. De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is een waardevolle reisgenoot, die je snel van vervelende vakantiekwalen afhelpt. Acupressuur is 24 uur per dag beschikbaar, neemt geen ruimte in en heeft geen bijwerkingen. Zodat je zorgeloos van je vakantie kunt genieten.

Jetlag
Als je dit punt masseert verminder je de vermoeidheid na een jetlag. Het punt zit op de buitenkant van je onderarm, op twee vingers afstand van je elleboog-plooi. Als je dit punt masseert, neemt je vermoeidheid af en voel je je snel fitter..

Diarree of verstopping
Met het masseren van dit punt vermin-der je krampaanvallen bij diarree. Heb je last van diarree? Dan kan je dit punt vaker masseren. Het helpt ook bij ver-stopping. Masseer dit punt ook tijdens je poging tot stoelgang. Het zit in het dalletje tussen je duim en wijsvinger.

Masseer ook regelmatig de bovenstaande punten om je stoelgang te helpen:
Links: dit punt zit op een handbreedte boven en 2 duimbreedtes links (rechts) van je navel. Rechts: dit punt zit vlak voor en onder je binnen enkel.

Volgende week verschijnt deel 2 van deze 3-delige reeks over vakantiekwaaltjes. Met daarin aandacht voor typische warmtekwaaltjes, ook fijn voor de zomerwarmte in Nederland!