Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Nieuwsbrief

Kom alles te weten over Acupunctuur en Traditionele Chinese Geneeskunde. Ontvang 1 a 2 keer per maand de laatste artikelen per email.

* Door op "Verzenden" te klikken meld je je aan voor de nieuwsbrief van de NVA en ga je akkoord met het privacy statement.
Zwanger worden en acupunctuur

Zwanger worden en acupunctuur

02/08/2019 geplaatst in Actualiteit

Wist je dat acupunctuur ook kan helpen om zwanger te worden?

Soms lijkt zwanger worden onmogelijk. Bijvoorbeeld bij vruchtbaarheidsproblemen als: endometriose, uitblijven van de eisprong, problemen met de eierstokken of eileiders of verminderde zaadkwaliteit. Vaak wordt er geen oorzaak gevonden voor een uitblijvende goede zwangerschap. Acupunctuur kan je helpen om je zo vruchtbaar, rustig en gezond mogelijk voor te bereiden op het zwanger worden.

Vruchtbaarheid vrouw
Als je een onregelmatige menstruatiecyclus hebt, kan een acupuncturist je helpen om je hormonale balans te herstellen. Waardoor je een regelmatige eisprong krijgt en de kans op zwangerschap toeneemt. Acupunctuur is een natuurlijke en veilige manier. Het doet geen pijn en heeft geen bijwerkingen.

Vruchtbaarheid man
Het probleem kan ook bij de man liggen: de zaadkwaliteit en het aantal zaadcellen kunnen onvoldoende zijn voor een bevruchting. Ook hierbij kan acupunctuur helpen, soms in combinatie met Chinese kruiden.

Stress
Tot slot kan stress een belangrijke rol spelen. Zeker als het maar niet lukt om zwanger te worden. Ook in een IUI-, IVF- of ICSI-traject kan acupunctuur het verschil maken om zwanger te worden en te blijven.

Wil je meer weten?
Kijk voor een goed opgeleide NVA-acupuncturist bovenaan de pagina bij ‘zoek een acupuncturist’.