Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Acupunctuur bij baby's en kinderen

Acupunctuur bij baby's en kinderen

Wist je dat acupunctuur geschikt is voor jong en oud? Want niet alleen volwassenen, ook kleine kinderen en zelfs baby’s kunnen veel baat hebben bij een behandeling met acupunctuur.
Hun energiesysteem is nog zuiver en volop in ontwikkeling, waardoor veel klachten en aandoeningen goed te behandelen zijn. Kinderen reageren hier bovendien opvallend goed en snel op.

Acupunctuur voor specifieke klachten, maar ook voor gedrag
Vooral het spijsverteringssysteem en afweersysteem van jonge kinderen zorgen soms voor klachten. Acupunctuur kan onder andere bij chronische verkoudheid, eczeem, chronische oorontsteking, allergieklachten, hoesten, diarree, astma en obstipatie verlichting of genezing bieden.
Ook klachten die meer met het gedrag van je kind te maken hebben, kunnen worden verholpen of flink verbeteren dankzij acupunctuur. Denk hierbij aan angsten, bedplassen, slecht slapen, gebrek aan zelfvertrouwen, slecht eten, druk of nerveus gedrag of verhoogde gevoeligheid. Meer hierover lees je in dit artikel.

Hoe gaat acupunctuur bij kinderen?

Bij kinderen gebruikt een acupuncturist extra dunne naaldjes waarvan ze nauwelijks iets voelen. Bij de allerkleinsten worden de naaldjes direct na stimulatie verwijderd, bij grotere kinderen kunnen ze wat langer blijven zitten. Soms gebruikt de acupuncturist zelfs helemaal geen naalden, maar masseert hij bepaalde punten, waarbij hij eventueel verschillende instrumentjes gebruikt. Dit laatste wordt Shonishin genoemd, een techniek die afkomstig is uit de Japanse acupunctuur. Je kind kan meestal gewoon op schoot blijven zitten tijdens de behandeling. 

De acupuncturist kijkt naar het gehele kind

De acupuncturist heeft een holistische benadering in de behandeling van klachten. Om de verstoringen in de energiebalans van jouw kind goed in kaart te brengen, zal hij daarom vragen stellen over het eet- en slaapgedrag en het ontlastingspatroon van je kind. Verder is de behandeling gericht op de specifieke klacht waarmee je naar de acupuncturist komt.

Tijd voor jou

Ieder mens, en dus ook ieder kind, is uniek. De acupuncturist neemt de tijd om te onderzoeken wat er aan de hand is en hoe de klachten het beste verholpen kunnen worden. Heb je vragen? Neem contact op met een acupuncturist en laat je informeren.

Kies voor een NVA-acupuncturist in jouw buurt