Ik ga op reis en neem mee … de TCG (3)

13/07/2018 geplaatst in TCG voor alledag

Vakantie is fijn. De meesten van ons vieren vakantie met anderen; met zijn tweetjes, in gezinsverband, met vrienden of met een van tevoren onbekend reisgezelschap. Dat kan heel gezellig zijn. Zo gezellig dat een avondje uit de volgende ochtend een fikse kater oplevert. Maar het kan na een tijdje ook wat minder gezellig worden. Immers, juist op vakantie bent u op elkaar aangewezen en dat kan leiden tot onverbloemde ergernissen. Gelukkig kan de TCG ook bij dit soort ongemakken uitkomst bieden.

Kater

Baihui Dm 20Dit punt bevindt zich op de plek waar
vroeger de fontanel zat. Als u dit
masseert, zult u al snel de mist in uw
hoofd voelen optrekken.

Door het punt, dat zich midden op het
topje van uw neus bevindt, stevig met
de nagel in te drukken, kunt u het nare
katergevoel verdrijven.


arm 3 mijlenpunt
Om de vermoeidheid die bij de kater hoort te lijf te gaan, kunt u dit punt regelmatig masseren. U vindt het aan de buitenkant van de onderarm, twee vingers onder de elleboogplooi.

Irritatie

Dikke darm 5Het punt dat zich bevindt bij de aanhechting van de duim, tussen de twee pezen is een heel nuttig punt als u zich blijft ergeren aan uw reisgenoten. Masseer het regelmatig.

Dunne Darm 3 Het punt aan de zijkant van de hand, vlak onder het knokkeltje van de pink heeft een sterk kalmerend effect als u het masseert. Het zorgt ervoor dat u zich minder snel opwindt.

Met deze tips is de kans groot dat de gehele vakantie in een goede sfeer verloopt en dat u uitgerust en ontspannen weer naar huis komt.

Ik wens u een fijne vakantie!


Blog

 • Dollarphotoclub_35963180

  Acupunctuur prima ‘alternatief’ bij pijn

  Regelmatig in het nieuws: het gebruik van zware pijnstillers stijgt explosief. In 2017 is het gebruik op jaarbasis toegenomen met 14 procent. Vooral het paardenmiddel Oxycodon (+21 procent) geniet steeds meer populariteit. Acupunctuur is een goede keus bij pijn. In Amerika bestrijdt men er een dreigende verslavings-
  epidemie mee.

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Ren_mai_4-_poort_van_de_bron

  Poort van De Bron

  ofwel Ren Mai 4 - Guan Yuan

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • 2018-10-03_herfst_tuinieren

  De tuin winterklaar zonder spierpijn? Dat kan!

  Wilt u weten wat u kunt doen met acupressuur? Of hoe heilzaam voeding kan zijn? In deze serie geeft Sandra Mars tips uit de Traditionele Chinese Geneeskunde waarmee u alledaagse kleine klachten kunt verlichten.

  Lees meer
 • Sport_en_blessures-folder_web

  Sport en blessures

  Sporten is gezond voor lichaam en geest. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar als we te veel of te zwaar trainen, kan het onze gezondheid schaden.

  Lees meer

Blog