Ik zat niet meer als een zoutzak op de bank

22/09/2014 geplaatst in De patient vertelt

Mona Medemblik tijdens een stagebezoek in China (zomer 2014).

Regelmatig krijgen onze acupuncturisten spontane dankbetuigingen van patiënten. Meestal gebeurt dat mondeling, soms per email. Een patiënte van acupuncturiste Mona Medemblik uit IJlst was zo blij met de resultaten van haar acupunctuurbehandeling dat zij aanbood een stukje voor ons blog te schrijven. Dat delen wij uiteraard graag met u:

In het voorjaar van 2014 kwam ik bij Mona terecht dankzij de enthousiaste verhalen van twee buurvrouwen. Zij waren beiden onder behandeling (geweest) van Mona en hier zeer over te spreken.

Mijn hele leven kamp ik al met (ernstige) allergieën en huidaandoeningen. Dit was voor mij de voornaamste reden om naar Mona te gaan. Maar ik vroeg me ook af of zij iets kon doen om mij met mijn overgewicht te helpen én ik wilde meer energie krijgen. Kortom; een hele waslijst ...

Al na de eerste behandeling voelde ik verschil. Mijn energieniveau ging omhoog, ik kon meer hebben, zat 's avonds niet meer als een uitgebluste zoutzak op de bank, enz. Mijn huid werd rustiger. Stukje bij beetje ging het beter maar de grootste klapper maakte Mona in juni.

Ik had enorm veel last van mijn hooikoorts. De hele dag niezen en tranende ogen. Het was ronduit verschrikkelijk. Mona heeft me behandeld en daarna is het niet meer terug gekomen. Geen tranende ogen, niet niezen. Normaal gesproken slik ik het hele jaar door een antihistaminicum maar sinds de behandeling heb ik het nog maar twee keer geslikt. Het hoeft niet, het gaat goed!

Gelukkig woont Mona vlakbij en weet ik dat ik zo weer bij haar terecht kan als het nodig is maar vooralsnog gaat het fantastisch!

Bedankt Mona!!!

Vrouw (41),  leerkracht en moeder.


Blog

 • Adobestock_75634003

  Ademhalen om te ontstressen

  Enige tijd terug waren op Nu.nl tips te lezen hoe je met gemak honderd jaar kunt worden. Samenvattend komt het erop neer dat het belangrijk is om de balans tussen stress en ontspanning te bewaren. Maar hoe doe je dat? Diep en langzaam ademhalen blijkt te helpen.

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Ren_mai_4-_poort_van_de_bron

  Poort van De Bron

  ofwel Ren Mai 4 - Guan Yuan

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • 2014-08-08_zomer_deel_3

  Ik ga op reis en neem mee … de TCG (3)

  Wilt u weten wat u kunt doen met acupressuur? Of hoe heilzaam voeding kan zijn? In deze serie geeft Sandra Mars tips uit de Traditionele Chinese Geneeskunde waarmee u alledaagse kleine klachten kunt verlichten.

  Lees meer
 • Sport_en_blessures-folder_web

  Sport en blessures

  Sporten is gezond voor lichaam en geest. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar als we te veel of te zwaar trainen, kan het onze gezondheid schaden.

  Lees meer

Blog