Jubileumcongres 2017 NVA 40 jaar

04/08/2017 geplaatst in Actualiteit

Op 7 oktober 2017 viert de NVA haar 40-jarig jubileum met een congres op Landgoed Zonheuvel in Doorn. www.landgoedzonheuvel.nl

Het thema van het jubileumcongres zal zijn:

Let's talk about sex - Het ABC van seksualiteit binnen de Chinese Geneeskunde

Het thema zal vanuit zowel westers medisch als Oosters gezichtspunt belicht worden. Het programma vangt aan met een duik in de Taoïstische traditie, waarna we de ochtend gezonder, vrolijker en wijzer kunnen vervolgen. Dat zal zijn met twee sprekers die theoretisch medische en algemene achtergrondinformatie geven. De middag wordt door drie experts klachtgericht en vanuit Traditional Chinese Medicine (TCM) ingevuld.

In volgorde van opkomst

Spreker

Werktitel

Reinoud Eleveld, taotrainer

seksualiteit vanuit Taoïstisch perspectief

Jitske de Vries,
Rutgers Kenniscentrum
seksualiteit

seksuele disfuncties

dr. Jan Paul van Wingerden,
schrijver boek rugklachten

co-morbiditeit bij bekken- en rug-
klachten m.b.t. bekkenbodem-
problemen en seksuele klachten(functioneel anatomische benadering)

Danielle Willems, acupuncturist vrouwengeneeskunde

TCM en vrouwengeneeskunde

Loed Rakels, acupuncturist en herbalist

Mannenklachten i.h.a. en verlies van
libido en premature ejaculatie
in het bijzonder

Marijke Pfeiffer, acupuncturist

seksualiteit en TCM

Mocht u geïnteresseerd zijn om dit congres bij te wonen, dan verzoeken wij u zich in te schrijven middels het aanmeldingsformulier. U kunt dit ingevuld als bijlage mailen aan nva@acupunctuur.nl .

U bent van harte welkom.Blog

 • Adobestock_75634003

  Ademhalen om te ontstressen

  Enige tijd terug waren op Nu.nl tips te lezen hoe je met gemak honderd jaar kunt worden. Samenvattend komt het erop neer dat het belangrijk is om de balans tussen stress en ontspanning te bewaren. Maar hoe doe je dat? Diep en langzaam ademhalen blijkt te helpen.

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Ren_mai_4-_poort_van_de_bron

  Poort van De Bron

  ofwel Ren Mai 4 - Guan Yuan

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • 2014-08-08_zomer_deel_3

  Ik ga op reis en neem mee … de TCG (3)

  Wilt u weten wat u kunt doen met acupressuur? Of hoe heilzaam voeding kan zijn? In deze serie geeft Sandra Mars tips uit de Traditionele Chinese Geneeskunde waarmee u alledaagse kleine klachten kunt verlichten.

  Lees meer
 • Sport_en_blessures-folder_web

  Sport en blessures

  Sporten is gezond voor lichaam en geest. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar als we te veel of te zwaar trainen, kan het onze gezondheid schaden.

  Lees meer

Blog