Leonard Tan

20/02/2015 geplaatst in De acupuncturist vertelt

Waarom heb jij voor het vak acupuncturist gekozen? Wat of wie heeft je geïnspireerd?


Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is deels vast genetisch; ik ben half Chinees van mijn vaders kant. De (gezondheids)filosofie spreekt mij erg aan, met al haar patronen van disharmonie, oorzaken van ziektes, enzovoort.

Wat is je mooiste ervaring met een patiënt?

Ik kan niet één mooiste ervaring noemen. Het zijn er meerdere: het herstel van mensen, pijndemping bij terminale en chronische patiënten en bij de geboorte van baby's.

Waarover verwonder jij je nog steeds in je vak?

De gekke indicaties waar mensen voor komen en dat maakt het ook leuk.

Is er iets in jouw praktijk wat voor jou de essentie van de Traditionele Chinese Geneeskunde in zich draagt?

Ja, een medisch Boeddhabeeldje.

Leonard Tan www.acupunctuurakersluis.nl


Blog

 • Shareable_cover_longen

  Mediacampagne Lucht & Longen

  Het Longfonds brengt via De Telegraaf-bijlage Mijn Lichaam een special met deze titel, Lucht & Longen. De NVA sponsort de uitgave met een halve pagina over wat acupunctuur kan betekenen bij longproblemen.

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Long_7_-_being_different

  Gebroken reeks

  ofwel Long 7- Lie Que

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • Eindexamen

  Eindexamenstress

  Wilt u weten wat u kunt doen met acupressuur? Of hoe heilzaam voeding kan zijn? In deze serie geeft Sandra Mars tips uit de Traditionele Chinese
  Geneeskunde waarmee u alledaagse kleine klachten kunt verlichten.

  Lees meer
 • Chse5nhwwaaxxdi

  De overgang

  De overgang (menopauze) is de fase waarin een vrouw afscheid neemt van haar vruchtbare jaren. Haar rol in het leven verandert. Het is een natuurlijk proces. Door veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen lichamelijke ...

  Lees meer

Blog