UNESCO - World Acupuncture Day 2018

29/08/2018 geplaatst in Actualiteit

Op 15 november 2018 wordt de eerste Wereld Acupunctuur Dag groots aangepakt in het UNESCO gebouw in Parijs! De World Federation of Acupuncture Societies (WFAS), waarvan de NVA lid is, is medeorganisator. De NVA organiseert al enige jaren een Week van de Acupunctuur, net als steeds meer zusterorganisaties in Europa en elders in de wereld.Acupunctuur verdient meer aandacht!

De UNESCO is de organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Zij heeft als missie het bijdragen aan de vredesopbouw, armoedebestrijding, duurzame ontwikkeling en interculturele dialoog door onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie. Zij beheert ook de Werelderfgoedlijst, zowel van materieel als immaterieel erfgoed, van onderwatererfgoed en van documenten.

World Scientific and Cultural Dialogue on Acupuncture

Aansluitend op de Wereld Acupunctuur Dag vindt op 16 en 17 november een tweedaags wetenschappelijk en cultureel congres plaats, ook in Parijs, in het Cité des Sciences, onder de titel World Scientific and Cultural Dialogue on Acupuncture.

Dr. Denis Colin, President WADO en Gerd Ohmstede, Co-President WADO (voorzitter van de Europese koepel ETCMA) leggen in een statement uit wat de bezoeker te wachten staat.

Unieke happening

Het belooft een feestje te gaan worden! Al was het maar omdat acupunctuur met deze grootse aanpak flink in the picture komt, ook in Nederland. De NVA zal, uiteraard, met een afvaardiging van het bestuur in Parijs aanwezig zijn.


Blog

 • 2018-09-21_hartklachten_vrouw

  Overgangsklachten….of is het uw hart?

  Met overgangsklachten bent u bij de acupuncturist aan het goede adres. Maar er kan iets anders aan de hand zijn: uw hart geeft subtiele symptomen af dat het in de problemen dreigt te komen.

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Ren_mai_4-_poort_van_de_bron

  Poort van De Bron

  ofwel Ren Mai 4 - Guan Yuan

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • Student_burn-out

  Burn-out ligt voor studenten op de loer

  Steeds meer studenten kampen met verschijnselen van burn-out. Hun aantal neemt schrikbarend toe. Dit is het gevolg van een combinatie van stressfactoren, blijkt uit een interview in de Volkskrant. Acupressuur en de juiste voeding kunnen helpen stress en vermoeidheid tegen te gaan.

  Lees meer
 • Sport_en_blessures-folder_web

  Sport en blessures

  Sporten is gezond voor lichaam en geest. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar als we te veel of te zwaar trainen, kan het onze gezondheid schaden.

  Lees meer

Blog