Aanvraag accreditatie nascholing

De NVA accrediteert alleen nascholingsdagen die worden aangeboden door nascholingsinstituten, waarmee de NVA een nascholingscontract heeft afgesloten, of dagen die worden aangeboden door zusterorganisaties van de NVA. Bovendien dienen te accrediteren nascholingsdagen specifiek gericht te zijn op acupuncturisten. Wanneer een instituut een nascholingscontract met de NVA heeft, kan zij de door haar te organiseren dagen ter accreditatie aanbieden aan de Nascholingscommissie. Aan iedere aanvraag accreditatie zijn kosten verbonden. De goedgekeurde nascholingen worden gepubliceerd in het verenigingsblad de Huang Ti, en op het ledengedeelte van de NVA-website.

De bedragen voor 2017 zijn voor de aanvraag beoordeling € 53,24 en voor erkenning en publicatie € 132,77 (deze bedragen zijn excl. BTW).

Hier vindt u een voorbeeld nascholingscontract, zodat u kunt zien wat de voorwaarden zijn. Tevens beschikbaar een Engelstalig voorbeeld.

Indien u een nascholingscontract met de NVA wilt afsluiten, verzoeken wij u een uittreksel van de Kamer van Koophandel of uw statuten te sturen aan NVA-secretariaat, van Persijnstraat 17 3811 LS Amersfoort

Blog

 • Adobestock_62406830

  Ook in Amerika acupunctuurpatiënt dik tevreden

  Recent Amerikaans onderzoek onder 89.000 (!) acupunctuurpatiënten laat zien dat zij bovengemiddeld tevreden zijn over zowel de behandeling als de acupuncturist. Net als in Nederland, zo blijkt.

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Long_7_-_being_different

  Gebroken reeks

  ofwel Long 7- Lie Que

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • Blog_detox

  Vasten volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde

  Moderne detox-kuren zijn vooral gericht op ontgiften.Heel belangrijk natuurlijk. Maar het opbouwen van energie is net zo belangrijk!

  Lees meer
 • Chse5nhwwaaxxdi

  De overgang

  De overgang (menopauze) is de fase waarin een vrouw afscheid neemt van haar vruchtbare jaren. Haar rol in het leven verandert. Het is een natuurlijk proces. Door veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen lichamelijke ...

  Lees meer

Blog