Acupressuur bij hoofdpijn

Acupressuur bij hoofdpijn

Masseer je hoofd
Je kunt je hoofdpijn verminderen door zachtjes bepaalde punten op je hoofd te masseren, minimaal één minuut per punt. Als iemand anders de punten voor je masseert, is dat nog prettiger. Dan kun jij maximaal ontspannen.

Twee belangrijke punten zitten op je voorhoofd, vlakbij je haargrens boven je neus. De hoge spierspanning in je schouders, die bijna standaard gepaard gaat met hoofdpijn, wordt hierdoor minder. Een ander belangrijk punt zit midden tussen je wenkbrauwen.

Als je hoofdpijn zich uit als een kloppende pijn achter je ogen, is het goed om een ander punt te masseren. Dat zit tussen je buitenste ooghoek en je oor, dus in het midden van het botstuk dat bekend staat als je ‘slaap’.

Het laatste punt zit op het harde flapje kraakbeen bovenaan je oorlel. Het zit vlak boven de plek waar meestal de oorbel-piercing zit. Dit is een reflexpunt voor alle schedelbeenderen en werkt sterk verlichtend bij elke vorm van hoofdpijn!

Met deze tips kun je op een gezonde manier hoofdpijn bestrijden en je fit en vitaal voelen!

Zijn je hoofdpijnklachten heftiger?
Dan kan een acupuncturist je helpen om je hoofdpijn te verminderen. Acupunctuur is een natuurlijke en veilige manier om allerlei klachten te verzachten. Maak een afspraak!