Jan Paul van Wingerden

Jan Paul is fysiotherapeut en
gepromoveerd op de toepassing
van functionele anatomie in de
revalidatie van pijnklachten.
Het begrijpelijk overdragen van
inzicht in lichamelijk functioneren
is één van zijn passies.
Het boekje: 'Rugpijn en andere onbegrepen klachten'
is daar een van de resultaten van. www.spineandjoint.nl
De relatie tussen rug-, bekkenklachten en seksuele problemen. Het venijn zit in de buik!
Rug-bekkenklachten kunnen grote invloed hebben op het seksuele leven. En het verband dat wordt gezien is dat rugpijn het bewegen tijdens het vrijen beperkt en de lust onderdrukt. De invloed van rugklachten kan echter veel ingrijpender en directer een rol spelen bij seksuele problemen. Denk aan bekkenbodempijn, problemen bij penetratie (vaginisme), impotentie en verminderd libido. In deze presentatie wordt aan de hand van een functioneel anatomische benadering inzichtelijk gemaakt hoe rugklachten kunnen samen hangen met een diversiteit aan seksuele klachten en overigens ook andere vaak onverklaarde klachten.

Blog

 • Vruchtbaarheidsproblemen-folder_web

  Acupunctuur bij IVF in het nieuws

  De Volkskrant bracht afgelopen week een bericht over Australisch onderzoek bij IVF. 'Acupunctuur tijdens een IVF-behandeling leidt niet tot meer geboorten', kopt de VK. Niet verwonderlijk, als je bedenkt dat het onderzoek is gedaan bij een relatief kleine groep vrouwen die allen drie standaardbehandelingen rondom de terugplaatsing kregen.

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Ren_mai_4-_poort_van_de_bron

  Poort van De Bron

  ofwel Ren Mai 4 - Guan Yuan

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • Avondvierdaagse

  De avondvierdaagse

  Wilt u weten wat u kunt doen met acupressuur? Of hoe heilzaam voeding kan zijn? In deze serie geeft Sandra Mars tips uit de Traditionele Chinese
  Geneeskunde waarmee u alledaagse kleine klachten kunt verlichten.

  Lees meer
 • Sport_en_blessures-folder_web

  Sport en blessures

  Sporten is gezond voor lichaam en geest. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar als we te veel of te zwaar trainen, kan het onze gezondheid schaden.

  Lees meer

Blog