Nederland partnerland bij TCM-congres Rothenburg 2015

Van 12 tot en met 16 mei 2015 is Nederland partnerland bij het grootste Europese TCM-congres in Rothenburg ob den Tauber, Duitsland. Beroepsverenigingen Zhong en NVA geven daar voor het eerst en wel samen vorm aan! (TCM - Traditional Chinese Medicine; wat daaronder valt leest u hieronder)

Inspiratie en contact
Ruim 1200 therapeuten uit de hele wereld komen jaarlijks in Rothenburg bijeen om kennis te delen, bij te scholen, contacten op te doen en geïnspireerd te worden. Reken maar dat het goed voelt, met zoveel TCM-ers bij elkaar zijn. Al die mensen, die met hart en ziel op zoveel verschillende manieren met hetzelfde prachtige vakgebied bezig zijn. Daar verbinding mee maken! Acupuncturisten, herbalisten, voedingsdeskundigen, tuina-therapeuten, taijiquan- en qigong-beoefenaars, leveranciers, opleidingen en nascholings-instituten, werkers in de praktijk en wetenschappers, met één grote gemene deler: TCM in al haar aspecten en vormen.

Het programma ziet er als volgt uit:

Donderdag 14 mei Plenaire opening
Voorzitters Coquita van der Harst (NVA) en Weixiang Wang (Zhong) maken in 5 minuten de bezoekers nieuwsgierig naar wat Nederland komt brengen in Rothenburg. Gedurende het gehele congres is er een Hollandse informatiestand waar congresbezoekers van harte welkom zijn.

Vrijdag 15 mei 'The Hour of the Lucky Goose' lunch event

We hebben geen zin in een saaie verhandeling over de historie van TCM in Nederland en gaan het dus ludiek aanpakken.
Alle deelnemers van het congres ontvangen het Hollands boekje, waarin de abstracts van de lezingen en onze adverteerders een plekje krijgen. Ook legio Hollandse weetjes zijn er in te vinden, aangeduid door onze mascotte.
Tijdens The Hour of the Lucky Goose vindt on screen een digitaal Triviant-achtig Ganzenbordspel plaats. De antwoorden op de quizvragen komen uit het Hollands boekje. En zo vallen bij een Hollands hapje en drankje Hollandse prijzen te winnen, terwijl onze historie spelenderwijs voorbij komt.

Zaterdag 16 mei 'Dutch Day'
Deze hele dag is ingeruimd voor de Nederlandse sprekers, die namens NVA en Zhong optreden. Hieronder leest u meer over hen en over de korte inhoud van hun lezing.

NVA en Zhong willen als partnerland Nederland bruggen slaan, zowel nationaal als internationaal, om het draagvlak voor TCM en acupunctuur te vergroten op weg naar een solide toekomst!


Fokke Jonkman (NVA)

Stephanie van Hulst

en Wilke Aukes (Zhong)

Stephanie van Hulst
Yan Schroën (NVA)
Ho Kong Mien (Zhong)

Met dank aan onze sponsors:

Blog

 • Rugklachten-folder_web

  'Acupunctuur hielp mij van mijn rugpijn af'

  We horen het best vaak: artsen en therapeuten die sceptisch of soms ronduit afwijzend staan tegenover acupunctuur terwijl hun patiënten, vaak ten einde raad, toch naar een acupuncturist gaan en er ongelooflijk veel baat bij hebben

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Long_7_-_being_different

  Gebroken reeks

  ofwel Long 7- Lie Que

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • 2014-08-29_schoolritme

  Joepie, weer naar school!

  Wilt u weten wat u kunt doen met acupressuur? Of hoe heilzaam voeding kan zijn? In deze serie geeft Sandra Mars tips uit de Traditionele Chinese Geneeskunde waarmee u alledaagse kleine klachten kunt verlichten.

  Lees meer
 • Sport_en_blessures-folder_web

  Sport en blessures

  Sporten is gezond voor lichaam en geest. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar als we te veel of te zwaar trainen, kan het onze gezondheid schaden.

  Lees meer

Blog