Opwekkende thee en voeding

Behoefte aan een opkikkertje bij te weinig energie voor een vrijpartij? Kijk dan eens naar onderstaande recepten.

Twee glazen sterrenmixthee
Deze bekende thee bevat genoeg zoethout, mits u sterke thee zet. Neem hiervoor één theezakje per glas en laat dat tien minuten trekken. Dek het glas af met een schoteltje zodat de warmte en de vluchtige stoffen er in blijven. Let op: deze thee is af te raden als u hoge bloeddruk heeft.

Home-made variant uit de Traditionele Chinese keuken
Hiervoor heeft u nodig een kaneelstokje, 10 zwarte peperkorrels en wat verse peterselie. Heeft u geen hoge bloeddruk dan kunt u een zoethoutstokje toevoegen. Breng alle ingrediënten met een halve liter water aan de kook en laat 10 minuten doorkoken. Drink hier op uw gemak twee bekers van.

Cleopatra's liefdeselixer
Vermeng in een blender een halve banaan met een part watermeloen (zonder schil en pitten), tezamen met een onrijpe papaya en een halve theelepel gemalen kruidnagel.

Recept van Don Juan
Het beproefde recept van de befaamde minnaar Don Juan bestond uit een groot glas tomatensap met een paar fijngesneden basilicumblaadjes.

Recept van Casanova
Oesters, veel oesters…. Bevatten zink, net als kaviaar, kreeft en paling. En als we dan toch aan tafel gaan: honing, truffels, asperges, tomaten, wild, selderij, fazant, eieren (met name van de kwartel) en uiteraard pure chocolade staan bekend als afrodisiaca.

Gezond eten
Als je iets nodig hebt voor een goed seksleven dan is het wel energie. Gezond eten is daarbij essentieel. Menig stel met jonge kinderen is zo moe en uitgeblust dat hun seksleven op een laag pitje staat. Wel belangrijk dus om voor voldoende energie te zorgen. Toch blijft het een feit dat zin in seks vaak niet zomaar komt aanwaaien. Zelf zin maken is toch het beste en heeft het meeste effect. Tijd voor elkaar maken, gezellig samen eten. En, inkoppertje, op tijd naar bed.

Terug naar Seksualiteit, zo oud als de mensheid

Blog

 • Vruchtbaarheidsproblemen-folder_web

  Acupunctuur bij IVF in het nieuws

  De Volkskrant bracht afgelopen week een bericht over Australisch onderzoek bij IVF. 'Acupunctuur tijdens een IVF-behandeling leidt niet tot meer geboorten', kopt de VK. Niet verwonderlijk, als je bedenkt dat het onderzoek is gedaan bij een relatief kleine groep vrouwen die allen drie standaardbehandelingen rondom de terugplaatsing kregen.

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Ren_mai_4-_poort_van_de_bron

  Poort van De Bron

  ofwel Ren Mai 4 - Guan Yuan

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • Avondvierdaagse

  De avondvierdaagse

  Wilt u weten wat u kunt doen met acupressuur? Of hoe heilzaam voeding kan zijn? In deze serie geeft Sandra Mars tips uit de Traditionele Chinese
  Geneeskunde waarmee u alledaagse kleine klachten kunt verlichten.

  Lees meer
 • Sport_en_blessures-folder_web

  Sport en blessures

  Sporten is gezond voor lichaam en geest. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar als we te veel of te zwaar trainen, kan het onze gezondheid schaden.

  Lees meer

Blog