Soorten lidmaatschap en contributiekosten

De NVA kent drie soorten lidmaatschap met specifieke rechten:

De contributie voor 2018 is vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering op 7 april 2018:

 • Aspirant lidmaatschap € 80,-
 • Praktiserend lidmaatschap € 495,-
 • Buitengewoon lidmaatschap € 212,-

De contributie loopt per kalenderjaar en kan daarom niet tussentijds opgezegd worden. Wel is in een lopend jaar overschrijving mogelijk tussen de verschillende lidmaatschappen.

STARTERSKORTING!

Praktiserende leden die net zijn afgestudeerd en een praktijk beginnen, krijgen starterskorting. Het eerste lidmaatschapsjaar bedraagt de korting 50% en het tweede lidmaatschapsjaar 25%. Vanaf het derde jaar wordt de volledige contributie te worden betaald.

GEEN DUBBELE CONTRIBUTIEKOSTEN

Bent u lid van een andere beroepsorganisatie en stapt u over naar de NVA, dan betaalt u in het lopende jaar in plaats van contributie € 50,- voor administratiekosten.

KAB, ETCMA en WFAS

Leden van de NVA zijn via het lidmaatschap aangesloten bij de Koepel Alternatieve Behandelwijzen, de KAB, en de internationale koepel European TCM Association, de ETCMA. De NVA is tevens aangesloten bij de World Federation of Acupuncture-Moxibustion Societies, de WFAS.

Blog

 • Adobestock_75634003

  Ademhalen om te ontstressen

  Enige tijd terug waren op Nu.nl tips te lezen hoe je met gemak honderd jaar kunt worden. Samenvattend komt het erop neer dat het belangrijk is om de balans tussen stress en ontspanning te bewaren. Maar hoe doe je dat? Diep en langzaam ademhalen blijkt te helpen.

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Ren_mai_4-_poort_van_de_bron

  Poort van De Bron

  ofwel Ren Mai 4 - Guan Yuan

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • 2014-08-08_zomer_deel_3

  Ik ga op reis en neem mee … de TCG (3)

  Wilt u weten wat u kunt doen met acupressuur? Of hoe heilzaam voeding kan zijn? In deze serie geeft Sandra Mars tips uit de Traditionele Chinese Geneeskunde waarmee u alledaagse kleine klachten kunt verlichten.

  Lees meer
 • Sport_en_blessures-folder_web

  Sport en blessures

  Sporten is gezond voor lichaam en geest. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar als we te veel of te zwaar trainen, kan het onze gezondheid schaden.

  Lees meer

Blog