UNESCO - World Acupuncture Day 2018

UNESCO - World Acupuncture Day 2018

12/11/2018 geplaatst in Actualiteit

Op 15 november 2018 wordt de eerste Wereld Acupunctuur Dag groots aangepakt in het UNESCO gebouw in Parijs! De World Federation of Acupuncture Societies (WFAS), waarvan de NVA lid is, is medeorganisator. De NVA organiseert al enige jaren een Week van de Acupunctuur, net als steeds meer zusterorganisaties in Europa en elders in de wereld.

Acupunctuur verdient meer aandacht! 
De UNESCO is de organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Zij heeft als missie het bijdragen aan de vredesopbouw, armoede-bestrijding, duurzame ontwikkeling en interculturele dialoog door onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie. Zij beheert ook de Werelderfgoedlijst, zowel van materieel als immaterieel erfgoed, van onderwatererfgoed en van documenten.

World Scientific and Cultural Dialogue on Acupuncture
Aansluitend op de Wereld Acupunctuur Dag vindt op 16 &17 november een twee-daags wetenschappelijk en cultureel congres plaats, ook in Parijs, in het Cité des Sciences, onder de titel World Scientific and Cultural Dialogue on Acupuncture.

Dr. Denis Colin, President WADO en Gerd Ohmstede, Co-President WADO (voorzitter van de Europese koepel ETCMA) leggen in een statement uit wat de bezoeker te wachten staat.

Unieke happening
Het belooft een feestje te gaan worden! Al was het maar omdat acupunctuur met deze grootse aanpak flink in the picture komt, ook in Nederland. De NVA zal, uiteraard, met een afvaardiging van het bestuur in Parijs aanwezig zijn.