Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Welke acupuncturist kiest u?

Welke acupuncturist kiest u?

Contact
In de vorige bijdragen heb ik u uitgenodigd stil te staan bij de vragen wat u echt belangrijk vindt en wat u hoopt te bereiken met een bezoek aan de acupuncturist. Met deze informatie kunt u nu de volgende stap zetten: contact leggen met één of meerdere acupuncturisten, om zo tot een keuze te komen.

U weet inmiddels een paar belangrijke dingen. Even op een rijtje:

  • U weet wat u echt belangrijk vindt in het leven. 
  • U weet wat u hoopt te bereiken met een bezoek aan een acupuncturist. 
  • U weet wat voor soort acupuncturist u aanspreekt.

Nu kunt u contact gaan leggen met een of meerdere acupuncturisten. U kunt mailen of bellen en vragen of het een goed idee is met uw vraag naar hem of haar toe te komen. Als u uw lijstje met belangrijke punten bij de hand houdt, kunt u vragen of hij of zij daar iets mee kan. U zult merken dat de meeste acupuncturisten het erg prettig vinden als u wat voorwerk hebt gedaan! Het is voor een acupuncturist altijd fijn om te merken dat u specifiek voor hem of haar hebt gekozen (en dat is weer fijn voor u). Het kan de behandeling alleen maar ten goede komen. Maar het kan ook zijn dat de acupuncturist zegt dat zijn of haar manier van werken niet past bij wat u zoekt. En dat scheelt u al snel een aantal minder geschikte behandelingen! En daarmee ook tijd en geld.

Praktisch
Oké, het klikt. En dan? De praktische vragen natuurlijk. Voor zover u de informatie niet al op de website hebt gevonden, kunt u vragen naar de kosten, de openingstijden, een eventuele wachtlijst en de frequentie van de eerste behandelingen? Hoe het zit met de vergoedingen door uw zorgverzekeraar kunt u beter (van tevoren) zelf uitzoeken. Meestal moet u een deel van de behandeling zelf betalen. Als al uw vragen zijn beantwoord, kunt u een afspraak maken.

Hoe het contact verder verloopt, weet ik natuurlijk niet. Ik hoop voor u en voor de acupuncturist dat het echt klikt. Ik hoop voor u dat u uw belangrijke punten terugvindt in het eerste gesprek met de acupuncturist – of dat er iets nóg beters voor in de plaats komt. En dat dit eerste contact het begin is van een behandeling, begeleiding of reis waarvan u later zegt: Dat ik toen naar die acupuncturist ben gegaan, is een goede zet geweest. Het heeft me veel gebracht.

door Koos van Kooten: www.de-kraanvogel.nl