Wijzigingen vergoeding 2018

In vergelijking met 2017 zijn er polissen gelijk gebleven in vergoeding, maar aardig wat zorgverzekeraars hebben het bedrag per behandeling, per dag of per jaar naar beneden bijgesteld.

Opvallende wijzigingen

 • Anderzorg, in 2017 al niet ruimhartig, schrapt de vergoeding in het Jongerenpakket en halveert het bedrag in het pakket Extra.
 • Avéro vergoedt in het duurste pakket Excellent nog € 850 in plaats van
  € 1.000.
 • De Friesland heeft het maximale bedrag per jaar bij alle polissen met een vijfde deel verlaagd. Frieso Compact is van € 500 naar € 200 gegaan. Er is wel een Frieso Compleet toegevoegd met een vergoeding van € 500 per jaar.
 • IAK verlaagt de dagvergoeding in vier van de vijf polissen van € 50 naar
  € 40.
 • Interpolis schrapt opnieuw een vergoeding en in het duurste pakket worden alleen NAAV-artsen vergoed.
 • In het oerwoud van Menzis-polissen zijn de FNV-pakketten 2, 3 en 4 en Garant 2 en 3 van 80%-vergoeding omgezet naar € 40 per behandeling.
 • PMA heeft een maximumbedrag per behandeling ingesteld, waar het budget eerst vrij te besteden was.

Positieve uitzondering

Stad Holland heeft in het Uitgebreide en Extra Uitgebreide pakket de vergoeding per behandeling met € 5 verhoogd.

Nieuwe speler en afvallers

Nieuwe speler op de markt is AON Verzekering, met de zorgpakketten onder AON & Fincover. Azivo, De Goudse, Ik-Zorg, Care4Me, Kiemer, Zorg Gemak en Nedasco komen niet meer voor op de lijst.

NB: Aan deze toelichting kunnen geen rechten worden ontleend.

Blog

 • Vruchtbaarheidsproblemen-folder_web

  Acupunctuur bij IVF in het nieuws

  De Volkskrant bracht afgelopen week een bericht over Australisch onderzoek bij IVF. 'Acupunctuur tijdens een IVF-behandeling leidt niet tot meer geboorten', kopt de VK. Niet verwonderlijk, als je bedenkt dat het onderzoek is gedaan bij een relatief kleine groep vrouwen die allen drie standaardbehandelingen rondom de terugplaatsing kregen.

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Ren_mai_4-_poort_van_de_bron

  Poort van De Bron

  ofwel Ren Mai 4 - Guan Yuan

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • Avondvierdaagse

  De avondvierdaagse

  Wilt u weten wat u kunt doen met acupressuur? Of hoe heilzaam voeding kan zijn? In deze serie geeft Sandra Mars tips uit de Traditionele Chinese
  Geneeskunde waarmee u alledaagse kleine klachten kunt verlichten.

  Lees meer
 • Sport_en_blessures-folder_web

  Sport en blessures

  Sporten is gezond voor lichaam en geest. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar als we te veel of te zwaar trainen, kan het onze gezondheid schaden.

  Lees meer

Blog