Hoe blijf ik van die sigaret af?

01/02/2017 geplaatst in TCG voor alledag


Januari zit er weer op. En met het eindigen van de eerste maand van dit nieuwe jaar, rijst de vraag: hoe staat het met de goede voornemens? Gezonder eten, meer sporten, minder online zijn, meer ontspannen. Is het gelukt? Enne .. misschien wel de moeilijkste van allemaal: stoppen met roken?

Degenen die hulp hebben gezocht bij het stoppen, zijn nu waarschijnlijk een heel eind op weg. Maar degenen die het zelf probeerden, kampen nu waarschijnlijk met wat moeilijkheden. Vandaar dat velen vast wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Want of je nu wel of niet hulp krijgt bij het stoppen met roken, iedereen kent de momenten waarop het heel lastig is de verleiding te weerstaan. Met behulp van praktische tips uit de TCG maak je jezelf weerbaarder in de strijd tegen de sigaret. Moeilijk? Echt niet!

Met acupressuur kun je de ontwenningsverschijnselen verminderen die ontstaan door het stoppen met roken. De hiervoor belangrijke zones bevinden zich in het oor. Het enige wat je hoeft te doen, is regelmatig deze zones masseren. Hierdoor neemt niet alleen de behoefte aan nicotine af maar ook je drang om te snoepen. En – heel fijn - onrustgevoelens en zware mopperbuien worden ook minder. Het is belangrijk dat je elke zone per keer dertig seconden masseert maar het mag net zo vaak of lang als je nodig of prettig vindt.

Dit zijn de zones:


Blog

 • Adobestock_62406830

  Ook in Amerika acupunctuurpatiënt dik tevreden

  Recent Amerikaans onderzoek onder 89.000 (!) acupunctuurpatiënten laat zien dat zij bovengemiddeld tevreden zijn over zowel de behandeling als de acupuncturist. Net als in Nederland, zo blijkt.

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Long_7_-_being_different

  Gebroken reeks

  ofwel Long 7- Lie Que

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • Blog_detox

  Vasten volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde

  Moderne detox-kuren zijn vooral gericht op ontgiften.Heel belangrijk natuurlijk. Maar het opbouwen van energie is net zo belangrijk!

  Lees meer
 • Chse5nhwwaaxxdi

  De overgang

  De overgang (menopauze) is de fase waarin een vrouw afscheid neemt van haar vruchtbare jaren. Haar rol in het leven verandert. Het is een natuurlijk proces. Door veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen lichamelijke ...

  Lees meer

Blog