Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Cosmetische acupunctuur

Dit is een vorm van acupunctuur die de laatste jaren erg populair is. Het lijkt veel mensen aan te spreken dat deze volledig natuurlijke behandeling zo'n verjongend effect kan hebben. En inderdaad, de resultaten van cosmetische acupunctuur zijn soms verbluffend: de gezichtshuid wordt gladder, steviger en stralender. Toch gaat cosmetische acupunctuur niet alleen over de buitenkant. Sterker nog: de verbluffende resultaten zijn evenzeer het gevolg van het innerlijk werk dat gedaan moet worden.

Cosmetische acupunctuur voor binnen- en buitenkant

In de Traditionele Chinese Geneeskunde zijn lichaam en geest één. Dat maakt het per definitie onmogelijk om alleen ‘de buitenkant’ te behandelen. Het betekent dat ons uiterlijk is verbonden met ons innerlijk. Hoe we eruitzien zegt iets over wie we zijn, wat hebben meegemaakt en hoe we dat hebben verwerkt. Ons gezicht kun je daarin zien als de spiegel van onze innerlijke gesteldheid. Acupunctuur toepassen in het gezicht brengt dus veel meer op gang dan alleen uiterlijke verjonging; het zet ook een innerlijk proces in beweging. Hoe ga jij daarmee om?

Resultaten cosmetische acupunctuur

De resultaten van cosmetische acupunctuur zijn dan ook van veel factoren afhankelijk. Zoals gezegd, jouw innerlijke gesteldheid speelt daarin een belangrijke rol. Ben je bereid te kijken naar de emotionele thematiek die wordt weerspiegeld in jouw gezicht? Ben je bereid je oude patronen te veranderen? Daarnaast is het resultaat afhankelijk van je levensstijl en je voedingspatroon. Hoe gezonder en gevarieerder dat is, hoe beter de resultaten zullen zijn.

Hoe werkt cosmetische acupunctuur?

Na een uitgebreide intake en diagnose wordt een behandelplan opgesteld. De behandeling met cosmetische acupunctuur is een traject van negen tot twaalf behandelingen. De eerste behandelingen worden doorgaans twee keer per week gegeven en dan afgebouwd naar éen keer per week. Daarna wordt een onderhoudsbehandeling aangeraden, eens in de paar maanden.

Goed opgeleide acupuncturist

Het is belangrijk cosmetische acupunctuur uit te laten voeren door een goed opgeleide acupuncturist. Niet alleen omdat er contra-indicaties zijn (zoals zwangerschap en een hoge bloeddruk) maar ook omdat het stellen van een diagnose vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde belangrijk is. Het gaat immers om jouw gehele gesteldheid.

Wanneer cosmetische acupunctuur?

Als je er gezonder en stralender uit wil zien én bereid bent het bijbehorende innerlijk werk te doen, kan cosmetische acupunctuur een goede manier zijn om jezelf innerlijk en uiterlijk te verjongen.

Let op
: cosmetische acupunctuur wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars.