Waarom lid worden van de NVA?

De NVA is de grootste en toonaangevende beroepsvereniging voor acupunctuur in Nederland. En dat willen wij blijven om de kwaliteit van acupuncturisten en hun beroepsuitoefening in Nederland hoog te houden. Daarbij horen ook, zoals van oudsher, de overige aspecten van de Traditionele Chinese Geneeskunde, kruiden, voeding, tuina, tai-qi en qi-gong.

Wat vindt de NVA belangrijk?

Wij vinden het belangrijk dat u zich kunt concentreren op uw vak en op het welzijn van uw patiënt. Dat maken wij mogelijk door uw belangen te behartigen bij partijen waarmee u, direct of indirect, te maken heeft. En door informatie te verzamelen en eenvoudig beschikbaar te maken, waar u in de praktijk iets aan heeft. Via de ledenwebsite, ons magazine Huang Ti en de wekelijkse digitale nieuwsbrief blijft u op de hoogte.

U kunt vijf dagen per week terecht bij het NVA-secretariaat. U krijgt antwoord op uw vragen of men verwijst u naar het vrijwillige kader van de NVA. Al even vakkundig, collegiaal en vriendelijk.

Daarnaast is de NVA 'best wel streng', horen we wel eens. Dat klopt.
Wij zijn van mening dat kwaliteitsbevordering en -bewaking horen bij een professionele opstelling als zorgverlener in de praktijk. Ook in de acupunctuurpraktijk. Daar spant de NVA zich voor in, zowel bij toelating als tijdens het lidmaatschap en uiteindelijk steeds in uw belang en in het belang van uw praktijk en patiënten.

Zekerheid voor uw patiënt

Voor uw patiënt betekent uw aansluiting bij de NVA zekerheid, een kwaliteitskenmerk. Zijn gezondheid en welzijn zijn in goede handen. Bovendien hanteert de NVA een heldere klachtenprocedure, er is een adequate klachtenfunctionaris voorhanden en ernstige klachten worden behandeld volgens het Reglement Tuchtrechtspraak.

Een volwaardige plek voor u

Met haar kwaliteitsnormen staat de NVA voor bevordering van erkenning, kennis en bekendheid van acupunctuur als complementaire geneeswijze. Voor een volwaardige plek voor u als acupuncturist in de gezondheidszorg.

Voelt u zich aangetrokken tot onze missie en wilt u onderdeel uitmaken van onze vereniging, dan nodigen wij u van harte uit kennis te nemen van de overige informatie in de rubriek 'Lid worden'. Dat is best veel, maar wij beloven u, het is de moeite waard.

Wij hopen u in de nabije toekomst te mogen en kunnen begroeten als lid van de NVA!

Blog

 • Dollarphotoclub_35963180

  Acupunctuur prima ‘alternatief’ bij pijn

  Regelmatig in het nieuws: het gebruik van zware pijnstillers stijgt explosief. In 2017 is het gebruik op jaarbasis toegenomen met 14 procent. Vooral het paardenmiddel Oxycodon (+21 procent) geniet steeds meer populariteit. Acupunctuur is een goede keus bij pijn. In Amerika bestrijdt men er een dreigende verslavings-
  epidemie mee.

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Ren_mai_4-_poort_van_de_bron

  Poort van De Bron

  ofwel Ren Mai 4 - Guan Yuan

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • 2014-10-08_herfstdip

  Warm eten tegen een winterdip

  Wilt u weten wat u kunt doen met acupressuur? Of hoe heilzaam voeding kan zijn? In deze serie geeft Sandra Mars tips uit de Traditionele Chinese Geneeskunde waarmee u alledaagse kleine klachten kunt verlichten.

  Lees meer
 • Sport_en_blessures-folder_web

  Sport en blessures

  Sporten is gezond voor lichaam en geest. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar als we te veel of te zwaar trainen, kan het onze gezondheid schaden.

  Lees meer

Blog