Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Acupunctuuronderzoek

Acupunctuuronderzoek

Een belangrijke doelstelling van de NVA is om goede, betrouwbare en relevante onderzoeken over acupunctuur te ondersteunen en te publiceren. Onderzoeken die gaan over de hele reikwijdte van acupunctuur. Deze onderzoeken plaatsen wij op deze pagina, zodat de informatie voor iedereen toegankelijk is: voor acupuncturisten, voor patiënten en voor geïnteresseerden. 

In het gele menu links op deze pagina staan alle onderzoeken gerubriceerd op klachten. Wij plaatsen regelmatig nieuwe onderzoeken. Meer dan 80% van het wetenschappelijk onderzoek dat zich richt op de Traditionele Chinese Geneeskunde gaat nu nog over acupunctuur en het gebruik van naalden. Acupunctuur gaat echter verder dan een behandeling met naalden. Een acupuncturist kijkt holistisch naar voeding, leefwijze, klachten en stemt de behandeling af op het individu. 

Er zijn dus veel meer behandeldisciplines dan alleen het gebruik van naalden. Een acupuncturist kan bijvoorbeeld gebruik maken van acupressuur (drukpunten zonder naalden), massagetechnieken zoals Shiatsu en Tuina, bewegingsleer zoals Qigong,  maar ook gespecialiseerd zijn in Moxa of Cupping.

We verwachten dat de komende jaren meer onderzoek zal gaan plaatsvinden naar deze andere TCG-disciplines zoals: Tuina (Chinese massagetechnieken), Qigong en Taichi (Chinese bewegings- en meditatieleer), Cupping, Moxibustion (moxatherapie), Chinese kruiden (fytotherapie), voeding en Shiatsu.

Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe onderzoeken!

In het gele blok hiernaast vind je onderzoeken gerubriceerd op klachten over TCG wetenschap.