Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Kinderacupunctuur

Acupunctuur bij kinderen verloopt in principe niet heel anders dan bij volwassenen. Toch onderscheiden we het als een aparte behandeltechniek, vooral omdat je bij kinderen met een klacht misschien niet snel denkt aan acupunctuur. En dat is jammer.

Acupunctuur voor kinderen  

Uit ervaring blijkt namelijk dat kinderen en baby’s opvallend goed reageren op acupunctuur. Dat heeft te maken met het feit dat hun energiesysteem nog zuiver en volop in beweging is. Hierdoor zijn veel klachten en aandoeningen goed te behandelen met acupunctuur.

Verlichting of genezing voor klachten zoals eczeem en oorontsteking

Bij jonge kinderen zijn het spijsverteringsstelsel en het afweersysteem nog in ontwikkeling. Daardoor zijn ze kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Vaak groeien ze over klachten heen, zoals dat wordt genoemd. Tot die tijd kunnen de klachten voor veel ongemak zorgen en sommige worden uiteindelijk toch chronisch. Veel voorkomende klachten bij (jonge) kinderen waarbij een acupunctuurbehandeling verlichting of genezing kan bieden zijn chronische verkoudheid, chronische oorontsteking, eczeem, allergieën, hoesten, astma, diarree en obstipatie
Maar ook bij klachten die meer te maken hebben met het gedrag van je kind kan een acupunctuurbehandeling helpen. Denk daarbij aan bedplassen, angsten, slecht slapen, weinig zelfvertrouwen, slecht eten, druk of nerveus gedrag of een verhoogde gevoeligheid.

Hoe werkt acupunctuur bij kinderen?

Bij kinderen worden extra dunne naaldjes gebruikt. Bij de allerkleinsten worden de naaldjes meteen na stimulatie verwijderd. Bij de grotere kinderen kunnen de naaldjes even blijven zitten. Het kan ook zijn dat de acupuncturist geen naaldjes gebruikt maar de acupunctuurpunten masseert (acupressuur). Tijdens de behandeling kan je kind meestal gewoon op schoot blijven zitten.