Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Acupunctuur en ademhalingsproblemen

Acupunctuur en ademhalingsproblemen

Als je ontspannen adem kunt halen, voel je je vaak goed en gezond. Als dat niet lukt, omdat de ademhaling moeizaam gaat, dan kan dat ingrijpend en zelfs beangstigend zijn.

Ontstoken luchtwegen of verstoord ademhalingsritme

Door een (chronische) ontsteking aan de luchtwegen of longen kunnen allerlei aandoeningen ontstaan. Bekende voorbeelden zijn astma, chronische bronchitis en longemfyseem. Bij al deze aandoeningen kan de lucht niet vrij door de luchtwegen in de longen stromen. Bij astma ligt de oorzaak hiervan meestal bij een bepaalde externe prikkel, zoals luchtvervuiling, stof, pollen of haren van huisdieren. Chronische bronchitis en longemfyseem ontstaan vaak door langdurige blootstelling aan schadelijke stoffen, zoals tabaksrook.
Andere veel voorkomende ademhalingsproblemen zijn hyperventilatie, kortademigheid en apneu. Een verstoord ademhalingsritme is bij deze klachten meestal de boosdoener.

Lucht door acupunctuur

Een acupunctuurbehandeling bij ademhalingsproblemen kan letterlijk een heleboel lucht geven. Doordat je afweersysteem door middel van acupunctuur versterkt wordt, zal je minder gevoelig zijn voor ziekten. Daarnaast zorgt acupunctuur voor ontspanning in de luchtwegen en borstkas en vermindert het de slijmproductie.

Acupunctuur bij hyperventilatie en 
kortademigheid
Bij klachten als hyperventilatie en kortademigheid zorgt acupunctuur ervoor dat het ritme van de ademhaling weer gezond wordt. De ademhaling wordt rustiger en dieper. Je klachten verminderen aanzienlijk of verdwijnen helemaal. Bij een chronische ademhalingsaandoening zorgt acupunctuur ervoor dat de klachten zodanig afnemen dat het dagelijkse leven weer een stuk aangenamer wordt.

Tijd voor jou!

De acupuncturist neemt de tijd voor jou. Ieder mens is uniek. Samen wordt gezocht naar de juiste aanpak om ervoor te zorgen dat je vrijer kunt ademen. Neem contact op en laat je informeren.

Kies voor een NVA-acupuncturist in jouw buurt