Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Naalden

Naalden

De bekendste vorm van acupunctuur is de behandeling met naalden. Acupunctuurnaalden zijn dun en soepel. Als ze op je huid worden gezet, doet dat geen pijn. 

Acupunctuur naalden om de energiestroom te reguleren
De acupuncturist plaatst de naalden op bepaalde acupunctuurpunten in je lichaam. Deze punten bevinden zich op de meridianen. Meridianen zijn kanalen in het lichaam waarlangs de energie circuleert. Door de manier waarop de naald wordt aangebracht, beïnvloedt de acupuncturist de energiestroom van die meridiaan. Zo reguleert hij de energie in je lichaam, waardoor:

- een betere doorstroom van energie ontstaat

- een energieblokkade verdwijnt

- de hoeveelheid energie toeneemt

- energie wordt verplaatst naar een gebied dat te weinig heeft

- de kwaliteit van de energie verbetert

Qi ervaren en ontspannen tijdens de behandeling

Tijdens de acupunctuurbehandeling lig je heerlijk ontspannen op de behandeltafel, meestal gewoon met je kleding aan of, als je wat uit moet doen, onder een grote handdoek. Sommige mensen vallen in slaap. Als de acupuncturist de naalden plaatst voel je, zoals gezegd, geen pijn. Wat je wél kunt voelen, is de energiestroom die in beweging komt. Dit merk je aan een schokje, een lichte tinteling of juist een zwaar gevoel bij de naald. Dit gevoel wordt Dé Qi genoemd en duurt maar even. Terwijl jij lekker blijft liggen, doen de naalden hun werk. Na ongeveer twintig minuten haalt de acupuncturist de naalden er weer uit.