Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Shiatsu

Shiatsu is een massagetherapie die zijn oorsprong vindt in de Traditionele Chinese Geneeskunde en later in Japan verder is ontwikkeld. Shiatsu is nauw verwant aan acupunctuur omdat het ook op het systeem van meridianen (energiebanen in ons lichaam) en acupunctuurpunten is gebaseerd. Het woord shiatsu is Japans: shi betekent vinger en atsu betekent druk.

Een shiatsu massage om blokkades op te heffen

Deze vorm van massagetherapie is erop gericht om jouw lichaam en geest weer in balans te brengen. Blokkades, bijvoorbeeld in de vorm van vastzittend weefsel, spierknopen of verstoringen in de bloedcirculatie, worden met behulp van specifieke massagetechnieken behandeld. Een shiatsu massage kan je lichaam weer zacht en soepel maken en je geest tot rust brengen.

Hoe werkt de shiatsu massagetherapie?

Een shiatsu therapeut stelt op dezelfde manier een diagnose als de acupuncturist. Op basis van wat jij vertelt en wat hij vaststelt bepaalt hij hoe en welke punten hij gaat masseren. Tijdens de massage lig jij geheel gekleed op een dun katoenen matras op de grond of op een massagetafel. De shiatsu therapeut masseert met duimen, vingers en handpalmen. Hij oefent zo druk uit op acupunctuurpunten. Soms gebruikt hij zijn lichaamsgewicht om meer druk te kunnen uitoefenen als dat nodig is. Behalve masseren kan hij ook bepaalde lichaamsdelen rekken, strekken of in beweging brengen.

Wanneer shiatsu?

Shiatsu kan bij uiteenlopende klachten worden ingezet. Het geeft goede resultaten bij pijn in spieren en gewrichten. Daarnaast zorgt het voor een goede bloedcirculatie en helpt het bij de afvoer van afvalstoffen. Shiatsu is daarnaast ook geschikt als preventieve behandeling; regelmatig een shiatsu massage kan voorkomen dat je klachten ontwikkelt.