Voeding bij het element Aarde
Granen: amarant, gierst, zoete rijst, sago, maïs, brood (met gist), gerst
Fruit: abrikoos, appel (zoet), banaan, dadel, druif, honingmeloen, kaki, kers, krent, mango, papaja, peer, perzik, pruim, rozijn, vijg, watermeloen
Groenten: aardappel, asperge, aubergine, avocado, augurken (niet in zuur), boerenkool, bloemkool, broccoli, champignons, Chinesekool, courgette, erwt, mangelwortel, paprika, pompoen, raap, schorseneer, savooiekool, selderij, sojabonen, spinazie, spruitjes, stamboon, stokboon, venkel, wittekool, wortel
Noten/zaden: aardnoten, amandel, cashewnoot, hazelnoten, kastanje, kokos,pijnboompitten, pistache, sesam, walnoot, zonnebloempit,
Vlees/vis: kalf, rund
Kruiden/specerijen: amasake, dragon, kaneel, karwij, pijlwortelmeel, saffraan,vanille, venkelzaadjes
Oliën: Plantaardige oliën
Zuivel: boter, ei, kaas, koeienmelk, kokosmelk, room
Sojaproducten: sojamelk, tempeh, tofu
Zoetmiddelen: amasake, esdoornsiroop, honing, maïssiroop, marsepein, moutsiroop, rietsuiker, rijstsiroop, stevia,
Drinken: appelsap, druivensap, groentesap, honingwijn, likeur, likeurwijn, maïshaarthee, moutbier, venkelthee, zoethoutthee,