Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Neuro-/schedelacupunctuur

Dit is een vorm van acupunctuur die vrij recent is ontwikkeld. Tijdens de behandeling worden alleen naalden gezet op de hoofdhuid.

Acupunctuurpunten op het hoofd

Schedelacupunctuur is, net als ooracupunctuur en de Balansmethode, een vorm van acupunctuur waarbij het hele lichaam wordt ‘geprojecteerd’ op een deel van het lichaam; een micro-systeem dat een macro-systeem representeert. In dit geval is het micro-systeem ons hoofd. Door bepaalde zones en acupunctuurpunten die zich daarin bevinden te stimuleren kunnen klachten in het gehele lichaam worden behandeld.

Hoe werkt neuro- en schedelacupunctuur?

Je hoofd is een gevoelig gebied. De naalden die worden gebruikt bij schedelacupunctuur zijn dan ook korter en dunner dan gewone acupunctuurnaalden. Ook worden de naaldjes oppervlakkiger in je huid geprikt dan acupunctuurnaalden op je lichaam. Op welke delen van je hoofd de naaldjes worden geplaatst en hoe lang ze moeten blijven zitten, is afhankelijk van jouw klacht.

Bij neurologische aandoeningen en pijnsyndromen

De andere naam voor schedelacupunctuur is neuroacupunctuur. Die naam geeft al en beetje aan dat schedelacupunctuur goed kan helpen bij neurologische aandoeningen en pijnsyndromen. Ook bij klachten van psychische aard, zoals depressie of angststoornissen, kan schedelacupunctuur goede resultaten geven.