Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Tuina

Tuina is een massagetherapie die zijn oorsprong vindt in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Tui betekent duw en Na betekent pak vast. Tuina werkt met hetzelfde systeem van meridianen en acupunctuurpunten als acupunctuur.

Een tuina massage om blokkades opheffen

Deze vorm van massagetherapie is erop gericht blokkades in het lichaam op te heffen. Daarnaast kan het ontspannend werken. Een tuina massage werkt diep door in je spieren, pezen en botten maar ook in je zenuwstelsel. Het verhoogt dan ook je weerstand en veerkracht. Je gevoel van ontspanning en vitaliteit neemt toe.

Hoe gaat een tuina massage?

Een tuina therapeut stelt op dezelfde manier een diagnose als de acupuncturist. Op basis van wat jij vertelt en wat hij vaststelt bepaalt hij hoe en welke punten hij gaat masseren. Tijdens de tuina massage lig jij geheel gekleed op een dun katoenen matras op de grond of op een massagetafel. De meridianen en acupunctuurpunten worden behandeld door middel van specifieke massagetechnieken. De therapeut gebruikt de vingers, handpalmen, vuisten en ellenbogen. Hij kan duwen, kloppen, knijpen en lichaamsdelen in beweging brengen. Dit klinkt misschien alsof het pijn doet maar dat is niet zo. Wel is tuina een stevige massage en brengt juist door die stevigheid beweging in de blokkades.   

Wanneer tuina?

Tuina kan bij uiteenlopende klachten worden ingezet. Het geeft goede resultaten bij pijn in spieren en gewrichten maar ook bij hoofdpijn, chronische pijn, spijsverteringsproblemen en stress. Tuina is daarnaast ook geschikt als preventieve behandeling; regelmatig een tuina massage kan voorkomen dat je klachten ontwikkelt.