Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Acupunctuur en burn-out

Acupunctuur en burn-out

Opgebrand, dat is precies hoe iemand met een burn-out zich voelt. Moe, je kunt niet meer, je reserves zijn verbruikt. Dit volledige gebrek aan energie heeft veel gevolgen. De meest ingrijpende is misschien wel dat mensen met een burn-out niet meer weten hoe ze van het leven moeten genieten. Ze zijn namelijk al heel lang alleen maar bezig met overleven. Acupunctuur kan in zo’n geval een mooie ondersteuning bieden.

Burn-out, als je te lang stress ervaart
Een beetje stress is niet ongezond voor een mens. Sterker nog, als je bij onverwachte of spannende gebeurtenissen geen adrenaline aanmaakt, kan dat zelfs gevaarlijk zijn, want de stress zorgt dat je alert bent en direct kunt reageren als dat nodig is. Ook ingrijpende veranderingen, zoals het overlijden van een dierbare of de geboorte van een kind, kunnen voor extra stress zorgen. Dat is normaal.

Als je echter te lang of te vaak onder grote lichamelijke en/of geestelijke stress leeft, kan dit een probleem opleveren. Je komt niet meer tot rust en krijgt allerlei klachten. Vaak ontstaat een burn-out in werksituaties; de werkdruk is te hoog, de taken zijn te ingewikkeld of er hangt een vervelende sfeer. Of je legt jouw eigen lat te hoog en wilt je werk perfect doen. Maar ook een druk bestaan, waarin je werk combineert met een gezin of zorg voor je ouders, kan voor langdurige overbelasting zorgen.

Burn-out symptomen
Een burn-out kan allerlei klachten geven. Oververmoeidheid is de belangrijkste en meest bekende. Maar ook het hebben van negatieve gedachten of een negatief zelfbeeld komen vaak voor. Verder kun je last krijgen van heel veel andere dingen, zoals hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, nervositeit, hyperventilatie, maag- en darmproblemen, een hoge bloeddruk en nog veel meer.

Ontspannen en meer rust via acupunctuur

Het is overduidelijk dat bij een burn-out sprake is van een gebrek aan energie. De acupuncturist zal de behandeling dan ook eerst richten op het herstellen van de energiebalans in je lichaam. Je zult merken dat ook andere klachten direct afnemen. De spanning in je lichaam verdwijnt en je geest wordt rustiger. Ook de specifieke burn-out klachten die jij ervaart, worden natuurlijk meegenomen in de behandeling.

Acupunctuur kijkt naar lichaam en geest

De acupuncturist neemt in een burn-out behandeling het volledige plaatje mee: lichaam én geest. Een aanvullende therapie, zoals ademhalings- of ontspanningsoefeningen kan onderdeel van de behandeling zijn. Soms is een nauwe samenwerking met je huisarts raadzaam bij de behandeling van jouw burn-outklachten.

Tijd voor jou

De acupuncturist neem de tijd voor jou. Ieder mens is uniek. Samen wordt gezocht naar de juiste aanpak: wat zijn jouw burn-out klachten, waar loop je tegenaan, wat is voor jou belangrijk? Deze puzzelstukjes legt de acupuncturist bij elkaar en helpt je graag om van je burn-out af te komen. Neem contact op en laat je informeren.

Kies voor een NVA-acupuncturist in jouw buurt